Бърза млечна баница
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/04/blog-post_3.html
Това е баницата , която приготвям от много години.
Тази рецепта научих съвсем случайно много , много
отдавна.като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/04/blog-post_3.html
Това е баницата , която приготвям от много години.
Прави се изключително бързо и е много вкусна !
Продуктите са за тава с диаметър около 30 - 35 см.
И така рецептата :
Продукти :
6 бр. яйца
400 гр. кори за баница
500 гр. кисело мляко
300 гр. сирене
/ + 150 гр. кашкавал - по желание /
300 - 400 мл. прясно мляко
90 гр. краве масло
90 мл. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
Приготвяне :
Разтопяваме маслото.
Мажем с част от него съвсем леко тавата.
Към разтопеното масло прибавяме олиото и разбъркваме.
Започваме да оформяме баницата.
Хващаме една кора в четирите и краища и я свиваме като розичка.
/ Без много , много да се престараваме – с едно движение. /
Всяка розичка поставяме в тавата.
Така свиваме всички кори на розички и ги разпределяме равномерно в тавата.
Става изключително бързо.
Поливаме наредените кори със сместа от маслото и олиото с лъжица ,
като се стремим да разпределим мазнината равномерно.
Слагаме тавата с корите в загрята на 200 градуса фурна и изчакваме ,
докато се зачервят отгоре.
През това време си приготвяме сместа за поливане.
В подходящ съд разбиваме яйцата.
Прибавяме содата към киселото мляко , разбъркваме добре докато шупне.
Добавяме го към яйцата.
Прибавяме прясното мляко и солта и разбъркваме добре.
Натрошаваме сиренето с вилица.
Вадим тавата от фурната и разпределяме натрошеното сирене отгоре.
Поливаме равномерно с яйчената смес.
Връщаме във фурната и допичаме около 40 – 45 мин. докато се зачерви отгоре.
300 - 400 мл. прясно мляко
90 гр. краве масло
90 мл. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
Приготвяне :
Разтопяваме маслото.
Мажем с част от него съвсем леко тавата.
Към разтопеното масло прибавяме олиото и разбъркваме.
Започваме да оформяме баницата.
Хващаме една кора в четирите и краища и я свиваме като розичка.
/ Без много , много да се престараваме – с едно движение. /
Всяка розичка поставяме в тавата.
Така свиваме всички кори на розички и ги разпределяме равномерно в тавата.
Става изключително бързо.
Поливаме наредените кори със сместа от маслото и олиото с лъжица ,
като се стремим да разпределим мазнината равномерно.
Слагаме тавата с корите в загрята на 200 градуса фурна и изчакваме ,
докато се зачервят отгоре.
През това време си приготвяме сместа за поливане.
В подходящ съд разбиваме яйцата.
Прибавяме содата към киселото мляко , разбъркваме добре докато шупне.
Добавяме го към яйцата.
Прибавяме прясното мляко и солта и разбъркваме добре.
Натрошаваме сиренето с вилица.
Вадим тавата от фурната и разпределяме натрошеното сирене отгоре.
Поливаме равномерно с яйчената смес.
Връщаме във фурната и допичаме около 40 – 45 мин. докато се зачерви отгоре.
Пробвайте да
приготвите баница по тази рецепта , мисля , че ще ви хареса!
Става много
, много вкусна и сочна!
Приготвя се
много бързо и лесно !
Моля
, не копирайте снимки и текстове от този блог
за
търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля
, не представяйте рецептата като ваша ,
само
след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля
, използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/04/blog-post_3.html
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/04/blog-post_3.html
Благодаря
на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му
права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар