Translate

понеделник, 4 март 2019 г.

Супа от коприва в : 1. мултикукър херметик , 2. тенджера на котлон



Гъста копривена чорбица

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/03/1-2.html

 

Мноого я обичам тази супа от коприва! 😍 😋
Когато бях дете и ходехме на село  /  … беше доооста отдавна :) :) :) /
в сезона на копривата винаги карах маминка / т.е. баба ми / да ми я сготви.
Ами минаха вече девет години откакто маминка не е между нас.
Много я обичах ! Винаги ще ми липсва … 😍 😢
Тази рецепта посвещавам на нея.
На село съм изкарвала най – страхотните си ваканции!
Изобщо щастливо и безгрижно детство!
Чист въздух , река , планина … Ех ... ,беше!
Нашите деца изобщо не могат да си го и представят това … за съжаление!
И така малко се поотплеснах  … а сега рецептата с някои добавки от мен :
 
Продукти:
 
200 гр. коприва
4 – 5 стръка пресен лук / или една глава стар /
1 бр. морков или 1 бр. чушка / може и двете /
100 гр. ориз
30 гр. масло
50 мл. олио / може само олио около 100 мл. /
4 с. л. червен пипер
/ може да сложите и по - малко червен пипер, но ние у дома си я обичаме така - с много /
1 ч. л. черен пипер
2 с.л. сол
1 ч.л. куркума
щипка чили
1 кубче зеленчуков бульон / може и без него /
4 бр. яйца
 
 
 
Приготвяне :
 
Нарязваме пресния лук на дребно. 
Настъргваме моркова и нарязваме чушката.
Копривата също режем на дребно или я смиламе с чопър / или робот /.

      1.   за мултикукър херметик 
 
Първо в подходящ малък съд запържваме лука в олиото / на котлон /. 
 

П  Прибавяме червения пипер и леко го запържваме и него.
 


Прехвърляме го в купата на кукъра и прибавяме моркова / чушката , копривата , ориза , солта , черния пипер , куркумата , чилито и зеленчуковия бульон.
 

Смесваме всички продукти и наливаме около 3 л. гореща вода.
 

Готвим на програма супа 20 мин.   

Разбиваме яйцата като за омлет.
 
 

След като супата е готова
и още докато е гореща ги прибавяме,
като бъркаме с вилица, така, че да се пресекат.
 


      2.   Може да я сготвите и на котлон в тенджера.
 
След като сме задушили лука в олиото и сме прибавили и
червения пипер, който запържваме за кратко, прибавяме чушката/моркова. Прибавяме копривата и също задушаваме за кратко.
Наливаме около 3 литра гореща вода и оставяме да се посвари.
Прибавяме ориза и подправките.
Когато ориза се е сварил махаме супата от котлона и 
още докато е гореща прибавяме яйцата, като разбъркваме с вилица.
Те стават като на парцали –  в това им е чара.
Ако не обичате гъста супа може да добавите още малко вода.
Уверявам ви вкусът е невероятен!
 










Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/03/1-2.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...