Мини катми с прясно мляко
Продукти :
3 бр. яйца
450 мл.
прясно мляко / около /
300 гр.
брашно
11 гр. суха
мая / едно пакетче /
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
около 50 гр.
масло за намазване
Приготвяне :
Разбиваме
яйцата.
Разтваряме
маята и захарта в топлото мляко.
Оставяме ги
около 10 мин. , за да се активира маята.
Прибавяме ги
към яйцата.
Накрая
прибавяме пресятото брашно и солта.
Разбъркваме
добре до хомогенност и до получаването на гъста каша.
/ Гъстотата
трябва да е като боза. /
Ако ви се
стори прекалено гъста сместа трябва да долеете малко прясно мляко и
обратно ако
ви се стори прекалено рядка прибавете още малко брашно.
Покриваме сместа със стреч фолио или памучна кърпа и я оставяме да втасва.
Покриваме сместа със стреч фолио или памучна кърпа и я оставяме да втасва.
Когато е
удвоила обема си значи е готова.
Времето за
втасване зависи от околната температура.
При мен това
беше около 45 мин.
Печем в
малко тиганче с незалепващо покритие и с диаметър около 10 – 12 см.
на средна
степен на котлона.
Ползвах за
мярка един малък черпак или долу – горе половин голям.
Тиганчето
мажем с масло преди всяка катмичка.
Печем от
двете страни до зачервяване.
След
изпичане мажем всяка катма с масло.
Може да
сервирате с шоколад , сладко , сирене .....
Въпрос на
вкус.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/08/blog-post_14.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Браво супер
ОтговорИзтриване