Translate

сряда, 14 август 2019 г.

Мини катми с прясно мляко




Мини катми с прясно мляко

Продукти :
3 бр. яйца
450 мл. прясно мляко / около /
300 гр. брашно
11 гр. суха мая / едно пакетче /
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
около 50 гр. масло за намазване
Приготвяне :
 



Разбиваме яйцата.
Разтваряме маята и захарта в топлото мляко.
Оставяме ги около 10 мин. , за да се активира маята.
Прибавяме ги към яйцата.
Накрая прибавяме пресятото брашно и солта.
Разбъркваме добре до хомогенност и до получаването на гъста каша.
/ Гъстотата трябва да е като боза. /
Ако ви се стори прекалено гъста сместа трябва да долеете малко прясно мляко и
обратно ако ви се стори прекалено рядка прибавете още малко брашно.
Покриваме сместа със стреч фолио или памучна кърпа и я оставяме да втасва.
Когато е удвоила обема си значи е готова.
Времето за втасване зависи от околната температура.
При мен това беше около 45 мин.
Печем в малко тиганче с незалепващо покритие и с диаметър около 10 – 12 см.
на средна степен на котлона.
Ползвах за мярка един малък черпак или долу – горе половин голям.
Тиганчето мажем с масло преди всяка катмичка.
Печем от двете страни до зачервяване.
След изпичане мажем всяка катма с масло.
Може да сервирате с шоколад , сладко , сирене .....
Въпрос на вкус.








Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/08/blog-post_14.html 
Благодаря на всички , които ще спазят  
Закона за авторското право и сродните му права !


1 коментар:

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...