Translate

понеделник, 25 май 2020 г.

Кето торта без печене с цедено кисело мляко и ягоди


Кето торта без печене

с цедено кисело мляко и ягоди

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_25.html

Това е рецепта за кето торта т.е. без брашно и без захар.

Като подсладител съм използвала стевия ,

но вие може да я замените с мед или захар на вкус.

Продуктите са за торта с диаметър 18 – 20 см.

Продукти :

за блата :

150 гр. орехи / може и бадеми /

50 гр. кокосови стърготини

30 гр. краве масло

няколко капки есенция / лимон , лайм , ванилия … /

за бялата част от крема :

1 кг. цедено кисело мляко

250 гр. маскарпоне

30 мл. стевия / може и мед на вкус /

/ може да използвате като подсладител вместо стевия - еритритол /

3 с.л. чиа

няколко капки есенция / лимон , лайм , ванилия … /

20 гр. желатин / желателно е от животински произход /

120 мл. вода

за червената част от крема :

100 гр. горски плодове

няколко капки сок от лимон

1 ч.л. стевия

за слоя с ягодите :

400 гр. ягоди

200 мл. / около / плодов чай с червен цвят / горски плодове , каркаде … /

1 с.л. стевия

няколко капки сок от лимон

10 гр. желатин

60 мл. вода

Приготвяне :

на блата :

Смиламе орехите до възможно най – ситно.

Към тях прибавяме кокосовите стърготини и разтопеното масло.

Разбъркваме много добре.

Поставяме ринга върху подходяща чиния за сервиране или

подложка за торта.

Прехвърляме сместа и я разпределяме равномерно , като я притискаме ,

за да получим нещо като блат.

/ Ако нямате ринг , може да използвате свалящ се ринг от тавичка

или в краен случай да съберете тортата в

прозрачна дълбока стъклена купа. /


на белия крем :

Заливаме желатина със студената вода  и го оставяме да набъбне.

Отделно разбъркваме цеденото кисело мляко , маскарпонето и стевията.

Прибавяме чиата и разбъркваме.

Втечняваме желатина на водна баня или в микровълновата за около 20 сек.

и също го прибавяме , като разбъркваме много добре.

Отделяме от крема около 2 с.л. за червената смес.

Полученият крем изсипваме върху блата и подравняваме.

на червения крем :

Смиламе горските плодове и около 50 гр. от ягодите / 5 – 6 бр. ягодки /

с прибавения сок от лимон и стевията.

Към тази смес прибавяме отделените две лъжици от белия крем и разбъркваме добре.


Получената червена смес изсипваме в кръг по средата на белия крем.

С голяма вилица правим спираловидно разбъркване ,

като загребваме от края , отдолу и навътре към центъра ,

за да се образува интересна шарка при разрязване.

/Дано стана ясно!/



Оставяме в хладилник да стегне.

В това време си приготвяме червения чай около 200 мл.

Изчакваме да се охлади и прибавяме стевията и няколко капки сок от лимон.

Заливаме желатина със студената вода  и го оставяме да набъбне.

Изваждаме тортата от хладилника и нареждаме ягодите отгоре.

Втечняваме желатина и отделяме около 1 с.л. от него за да глазираме ягодите.

Другият желатин прибавяме към чая и разбъркваме добре.

Поливаме ягодите внимателно със тази смес.

Отгоре наредих няколко ягоди и няколко череши ,

които глазирах / намазах с четка / с отделения желатин.

След като тортата стегна напълно , отстраних ринга много внимателно.

Желателно е тортата да стяга поне една нощ.

/ Аз този път не изчаках и не беше стегнала идеално. /



Поръсих със сурови филирани бадеми и настърган шоколад / 85 % какао / .























Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_25.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

2 коментара:

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...