Translate

вторник, 11 юни 2019 г.

Кекс с череши



Кекс с череши

Ще ми помогнете в популяризирането на блога , като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/06/blog-post_9.html


Обичате ли череши?
Аз ги обожавам!
Затова .......кекс с череши и
цветни захарни пръчици / които много не личат … :) :) :) /!

Продукти :
4 бр. яйца
250 гр. захар
350 гр. брашно
200 мл. прясно мляко
100 мл. олио
15 гр. бакпулвер / едно пакетче /
1 бр. ванилия / може дори и 2 бр. /
20 гр. цветни захарни пръчици
350 гр.  череши  / изчистени , без костилки /

за заливката :
250 гр.  череши  / изчистени , без костилки /
80 гр. желираща захар
1 с.л. сок от лимон

Приготвяне :
на кекса : 
Разбиваме с миксер яйцата със захарта и ванилията  до побеляване и удвояване.
Прибавяме топлото мляко и олиото.
Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно.
Разбъркваме на най – ниската степен на миксера или
бъркаме на ръка , внимателно , за да не спадне.
Към получената смес прибавяме цветните захарни пръчици.
Изсипваме получената смес в намазана с олио форма за кекс  / в случая силиконова /.
Формата е с височина 11 см и външен диаметър 22 - 23 см.
Почистените от костилките череши посипваме с 1 -  2 с.л. пресято брашно
и разбъркваме така , че брашното да полепне по тях.
Нареждаме внимателно едно по една черешите  отгоре  без да ги натискаме.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 – 50 мин.
При необходимост завиваме с алуминиево фолио отгоре , за да не прегори.
Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен – тест суха клечка.
Охлаждаме върху решетка.
на заливката :
Пасираме черешите със захарта и сока от лимон с пасатор или с чопър.
Варим на котлон на средна степен около 20 мин. ,
докато започне леко да се сгъстява.

Охладената смес изсипваме в здраво найлоново пликче
или сладкарски триъгълен плик.
Отрязваме ъгълчето на плика съвсем в края и поливаме кекса.
Аз настъргах и малко бял шоколад отгоре.

Пробвайте тази рецепта , дано ви хареса !














Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/06/blog-post_9.html

Благодаря на всички , които ще спазят  

Закона за авторското право и сродните му права !






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...