Translate

четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Сладки калии


Сладки калии 

Продукти за калиите :   
4 бр. яйца 
200 гр. захар
1 пакетче ванилия
200 гр. брашно
Яйцата  се разбиват със  захарта и ванилията .
След това се добавя постепенно пресятото брашно.
Върху хартия за печене се изсипват със супена лъжица в тава на разстояние ,
защото се разтичат малко на ширина кръгчетата.
В тавата на фурната се събират 9 бр.
Пекат се при температура 190 - 200 градуса около 4-5 мин. и
още топли се слепват с пръсти в двата края.
Внимава се да не се препекат , защото няма да залепнат.
Продукти за белтъчния крем :
2 белтъка ( студени )
1/2 к.л. лимонена киселина 
щипка сол
30 гр. + 100 гр. захар
30 гр. вода

Белтъците се разбиват с лимонената киселина и щипка сол.
Прибавят се 30 гр. захар и се разбива до побеляване.
На котлона се загрява 100 гр. захар с 30 гр. вода ,
докато започне да се образува гъста пяна.
Захарния сироп се изсипва на тънка струя при белтъците и
се разбива на най-високата скорост на миксера до сгъстяване.
Белтъчният крем може да се напълни с лъжичка или
да се оформи със шприц във всяка една калийка.

За декорация :
лимонени кори. 
Лимонените кори се нарязват на тънки лентички.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...