Сладки калии
Продукти за калиите :4 бр. яйца
200 гр. захар
1 пакетче
ванилия
200 гр. брашно
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията .
След това се
добавя постепенно пресятото брашно.
Върху хартия
за печене се изсипват със супена лъжица в тава на разстояние ,
защото се
разтичат малко на ширина кръгчетата.
В тавата на
фурната се събират 9 бр.
Пекат се при температура
190 - 200 градуса около 4-5 мин. и
още топли се
слепват с пръсти в двата края.
Внимава се да
не се препекат , защото няма да залепнат.
Продукти за белтъчния крем :
2 белтъка ( студени )
1/2 к.л. лимонена киселина
щипка сол
30 гр. + 100 гр.
захар
30 гр. вода
Белтъците се разбиват с лимонената киселина и щипка сол.
Прибавят се 30 гр. захар
и се разбива до побеляване.
На котлона се загрява 100 гр.
захар с 30 гр. вода ,
докато започне да се образува
гъста пяна.
Захарния сироп се изсипва на тънка струя при
белтъците и
се разбива на най-високата
скорост на миксера до сгъстяване.
Белтъчният крем може да се напълни с лъжичка или
да се оформи със шприц във всяка една калийка.
За
декорация :
лимонени кори.
Лимонените кори се нарязват на тънки лентички.
Лимонените кори се нарязват на тънки лентички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар