Насипан ябълков
сладкиш с грис
Продукти :
1 ч. ч. грис / 1 ч. ч.= 200 мл. /
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кафява
захар / или ½ ч. ч. бяла захар /
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1 кг. ябълки / в
случая имах 0,800 кг. ябълки и сложих и сока от два средно големи портокала /
½ ч. ч. олио
1 ванилия
Приготвяне:
Обелваме ябълките
и ги настъргваме , прибавяме и сока от портокалите.
Добавяме олиото и
канелата и разбъркваме добре , за да може ябълките да си пуснат сока.
Смесваме всички
сухи съставки.
В намазана с олио
подходяща тавичка или в силиконова форма редуваме
първо сухата смес , после ябълковата.
Насипваме
и разпределяме равномерно с дебелина не повече от един сантиметър.
Започнах със
сухата смес и завърших с ябълковата ,
като общо три пъти ги изредих двете смеси
поотделно.
Редуваме докато
свършат двете смеси.
В случая пекох в
силиконова форма на 180 градуса около 50 мин.
След като изстина
го обърнах и посипах с пудра захар.
Добре е сладкиша
да престои един ден на хладно.
След като е
престоял вкусът е невероятен.
Сладкиша е много
лесен и бърз за приготвяне.
Опитайте ,
наистина ще ви хареса.
Тази рецепта
видях тук :
http://www.hera.bg/s.php?n=3489&fbclid=IwAR2YCCCIL6iWQGdJawQtZtHH_oMb0rPGGj91bNKvOJZ-o15hayP4qIj6ZMo
Няма коментари:
Публикуване на коментар