Translate

петък, 4 януари 2019 г.

Насипан ябълков сладкиш с грис



Насипан ябълков сладкиш с грис

Продукти :

1 ч. ч. грис / 1 ч. ч.= 200 мл. /
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кафява захар / или ½ ч. ч. бяла захар /
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1 кг. ябълки / в случая имах 0,800 кг. ябълки и сложих и сока от два средно големи портокала /
½  ч. ч. олио
1 ванилия

Приготвяне:

Обелваме ябълките и ги настъргваме , прибавяме и сока от портокалите.
Добавяме олиото и канелата и разбъркваме добре , за да може ябълките да си пуснат сока.
Смесваме всички сухи съставки.
В намазана с олио подходяща тавичка или в силиконова форма редуваме 
първо сухата смес , после ябълковата. 
Насипваме и разпределяме равномерно с дебелина не повече от един сантиметър.
Започнах със сухата смес и завърших с ябълковата , 
като общо три пъти ги изредих двете смеси поотделно.
Редуваме докато свършат двете смеси.
В случая пекох в силиконова форма на 180 градуса около 50 мин.
След като изстина го обърнах и посипах с пудра захар.
Добре е сладкиша да престои един ден на хладно.
След като е престоял вкусът е невероятен.
Сладкиша е много лесен и бърз за приготвяне.
Опитайте , наистина ще ви хареса.




Тази рецепта видях тук :
http://www.hera.bg/s.php?n=3489&fbclid=IwAR2YCCCIL6iWQGdJawQtZtHH_oMb0rPGGj91bNKvOJZ-o15hayP4qIj6ZMo


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...