Translate

петък, 4 януари 2019 г.

Шоколадов каприз с ябълки




Шоколадов каприз с ябълки

Продукти за блата :
1 .                          4 жълтъка и 1 яйце
              200 гр. захар
              250 гр. брашно
              15 гр. бакпулвер / 1 пакетче /
              1 с. л. нишесте
              щипка сол

2 .                          150 гр. шоколад / може тъмен , може млечен , може и смес /
              200 гр. масло

3 .                          2 - 3 ябълки 
               100 гр. орехи

1 .   Жълтъците и яйцето се разбиват със захарта.
    Към тях се прибавят предварително смесени брашното , бакпулвера , нишестето и солта.
2 .   На водна баня разтопяваме шоколада и маслото. 
   Добавяме шоколадовата смес към другата на тънка струйка.
3 .   Накрая прибавяме , като бъркаме внимателно ябълките обелени и нарязани на кубчета и орехите смляни на по-едро. 
      Печем в тавичка със свалящ се ринг /26 см диаметър / 
      върху хартия за печене около час на 170 градуса. 
      За да не изгори може да покрием с алуминиево фолио. 
      Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен.
Продукти за белтъчния крем :
4 белтъка
щипка сол
100 гр. захар
Разбиваме белтъците със щипката сол и прибавяме постепенно захарта до получаването на пухкав сняг. 
Разпределяме белтъчната смес върху блата и поръсваме с 1 с. л. какао и допичаме до светло кафяво.           

                
                                                    



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...