Шоколадов каприз с
ябълки
Продукти за блата :
1 . 4 жълтъка и 1 яйце
200 гр. захар
250 гр. брашно
15 гр. бакпулвер / 1
пакетче /
1 с. л. нишесте
щипка сол
2 . 150 гр. шоколад / може тъмен , може млечен
, може и смес /
200 гр. масло
3 . 2 - 3 ябълки
100 гр. орехи
100 гр. орехи
1 .
Жълтъците
и яйцето се разбиват със захарта.
Към
тях се прибавят предварително смесени брашното , бакпулвера , нишестето и солта.
2 .
На
водна баня разтопяваме шоколада и маслото.
Добавяме шоколадовата смес към
другата на тънка струйка.
3 .
Накрая
прибавяме , като бъркаме внимателно ябълките обелени и нарязани на кубчета и орехите
смляни на по-едро.
Печем в тавичка със свалящ се ринг /26 см диаметър /
върху хартия за печене около час на 170 градуса.
За да не изгори може да покрием с алуминиево фолио.
върху хартия за печене около час на 170 градуса.
За да не изгори може да покрием с алуминиево фолио.
Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен.
Продукти за белтъчния крем :
4 белтъка
щипка сол
100 гр. захар
Разбиваме
белтъците със щипката сол и прибавяме постепенно захарта до получаването на пухкав
сняг.
Разпределяме белтъчната смес върху блата и поръсваме с 1 с. л. какао и допичаме до светло кафяво.
Разпределяме белтъчната смес върху блата и поръсваме с 1 с. л. какао и допичаме до светло кафяво.
Няма коментари:
Публикуване на коментар