Малко странен сладкиш от стар хляб и ябълки...
Продукти за блата:
9 - 10 филийки хляб
4 бр. яйца
100 гр. захар
300 мл. прясно мляко
50 гр. масло
1 бр. ванилия
2 ч.л. оцет
1 ч.л. сода
За плънката :
3 бр. ябълки
100 гр. захар
100 мл. прясно мляко
50 гр. масло
1 бр. ванилия
1 с.л. канела
За поръсване :
100 гр. течен шоколад
1/2 с.л. канела
Украса :
50 гр. извара / за предпочитане сладкарска /
50 гр. пудра захар
райска ябълка
Приготвяне:
Приготвяне:
Препичаме филийките / на тостер / и ги смиламе.
Отделно разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме прясното мляко , маслото , ванилията и содата за хляб , угасена в оцета. Към получената смес добавяме и смления хляб.
За плънката карамелизираме захарта с 20 мл . вода. Добавяме ябълките / обелени и нарязани на кубчета /, маслото , прясното мляко , канелата и ванилията.
За плънката карамелизираме захарта с 20 мл . вода. Добавяме ябълките / обелени и нарязани на кубчета /, маслото , прясното мляко , канелата и ванилията.
В намазана с масло тавичка слагаме сместа с хляба. Върху нея разпределяме
сместа с ябълките и тук - там течен шоколад
/ може и без него /. Поръсваме с канела.
Печем 50 мин. на 180 градуса.
Белият крем е смес от извара и пудра захар.
Украса - райска ябълка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар