Translate

вторник, 26 февруари 2019 г.

Крем пита с извара


Крем пита с извара

Продукти :
За тестото:
2 бр. яйца
300 гр. брашно
80 гр. захар
50 гр. масло
кора от един портокал
За крема :
2 бр. яйца
100 гр. захар
400 гр. извара / за предпочитане сладкарска /
2 бр. ванилии



Приготвяне :
Разбиваме яйцата със захарта.
Прибавяме кората от портокал и разтопеното масло.
Добавяме пресятото брашно и месим до меко тесто.
Оставяме го в хладилник да се охлади около 30 мин.



Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци .
Белтъците разбиваме със захарта и ванилията до сняг.
Отделно разбиваме жълтъците с изварата.



Към тях прибавяме на части белтъчния крем като много внимателно разбъркваме , за да не спадне.
Разделяме тестото на две топки. 
Едната трябва да е малко по – голяма.
Разточваме на кора и изрязваме по формата в която ще печем.
В случая тавата е с диаметър 25 см.
Поставяме разточения блат в тавата и изсипваме крема.
Отгоре оформяме по желание по – малката кора.
Може да я нарежем на ленти и да ги преплетем по желание.
В случая разрязах с ролер за тесто.
Печем на 180 градуса до зачервяване около 40 – 45 мин.
По необходимост завиваме с алуминиево фолио да не прегори отгоре.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...