Крем пита с извара
Продукти :
За тестото:
За тестото:
2 бр. яйца
300 гр.
брашно
80 гр. захар
50 гр. масло
кора от един
портокал
За крема :
2 бр. яйца
100 гр.
захар
400 гр.
извара / за предпочитане сладкарска /
2 бр.
ванилии
Приготвяне :
Разбиваме
яйцата със захарта.
Прибавяме
кората от портокал и разтопеното масло.
Добавяме
пресятото брашно и месим до меко тесто.
Оставяме го
в хладилник да се охлади около 30 мин.
Разделяме
яйцата на жълтъци и белтъци .
Белтъците
разбиваме със захарта и ванилията до сняг.
Отделно разбиваме
жълтъците с изварата.
Разделяме
тестото на две топки.
Едната трябва да е малко по – голяма.
Разточваме
на кора и изрязваме по формата в която ще печем.
В случая
тавата е с диаметър 25 см.
Поставяме
разточения блат в тавата и изсипваме крема.
Отгоре
оформяме по желание по – малката кора.
Може да я
нарежем на ленти и да ги преплетем по желание.
В случая
разрязах с ролер за тесто.
Печем на 180
градуса до зачервяване около 40 – 45 мин.
По
необходимост завиваме с алуминиево фолио да не прегори отгоре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар