Баница с Одрински кори
Продукти :
330 гр. кори за баница / в случая 2
бр. кръгли кори с диаметър около 60 см /
4 бр. яйца
размер L / или 5 бр.
размер М /
200 гр.
сирене
150 гр.
извара
150 гр.
кисело мляко
1 к.л. сода
за хляб
50 гр. масло
150 мл.
прясно мляко
Приготвяне :
Разбиваме
яйцата .
Прибавяме
изварата / ползвах сладкарска – има я в Лидл / ,
натрошеното сирене и малко от разтопеното масло.
Содата
слагаме в киселото мляко за да шупне и го прибавяме и него.
Мажем всяка
кора тук - там с масло и слагаме 1/3 част от плънката.
Завиваме всяка кора на руло.
Редим в подходяща тава и завиваме на охлюв.
Редим в подходяща тава и завиваме на охлюв.
Към
останалата ни 1/3 част от плънката ,
прибавяме топлото мляко и останалото ни след
намазването масло.
Заливаме
баницата отгоре с тази смес.
Аз винаги я надупчвам тук – там с вилица преди да
я полея.
Ползвах
тавичка със свалящ се ринг и диаметър 25 - 26 см.
Печем на 200
градуса около 15 мин. и след това още около 40 мин. на 180.
За да не
прегори отгоре завиваме с алуминиево фолио и допичаме. / При необходимост. /
След
изпичане може леко да намажете с масло.
В този случай
използвах две кори с диаметър около 60 см.
Може да
използвате и обикновени кори за баница , като ги завивате по два броя.
За тава с по
– голям диаметър ще ви е необходима двойна доза от продуктите.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите
следния линк към нея : https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/03/blog-post.html
Благодаря на
всички , които ще спазят Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар