Арабски сладки Атаиф
Продукти :
2 с.л. захар
1 пакетче суха мая
2 и 1/2 ч.ч. топла вода / 1ч.ч. = 200 мл. /
1 ч.ч. топло мляко
2 бр. ванилии
1 к.л. сол
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. царевично брашно
1 пакетче суха мая
2 и 1/2 ч.ч. топла вода / 1ч.ч. = 200 мл. /
1 ч.ч. топло мляко
2 бр. ванилии
1 к.л. сол
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. царевично брашно
1 бакпулвер / 15 гр. /
За едната плънка
:
2 ч.ч. орехи
2/3 ч.ч. захар
1 1/2 ч.л. канела
За другата :
250 гр. крема сирене
2 - 3 с.л. пудра захар
1 ч.ч. сладкарска сметана
За сиропа :
1 ч.ч. захар /може и по-малко , който не обича много сладко /
1 ч.ч. вода
1 ванилия
2 ч.ч. орехи
2/3 ч.ч. захар
1 1/2 ч.л. канела
За другата :
250 гр. крема сирене
2 - 3 с.л. пудра захар
1 ч.ч. сладкарска сметана
За сиропа :
1 ч.ч. захар /може и по-малко , който не обича много сладко /
1 ч.ч. вода
1 ванилия
Приготвяне :
Смесваме захарта , маята и 1 ч.ч. топла вода. Оставяме ги около 10 мин.
Добавяме 1 и 1/2 ч.ч. топла вода , топлото мляко и ванилията.
Пресяваме и смесваме брашната със солта и бакпулвера.
Добавяме 1 и 1/2 ч.ч. топла вода , топлото мляко и ванилията.
Пресяваме и смесваме брашната със солта и бакпулвера.
Добавяме ги към горната смес.
Разбърква се много добре и се оставя да почине 30 мин.
След това печем нещо като малки палачинки в незалепващ тиган на средна степен.
Изсипваме с малък черпак , за да са с диаметър около 12 - 13 см.
Разбърква се много добре и се оставя да почине 30 мин.
След това печем нещо като малки палачинки в незалепващ тиган на средна степен.
Изсипваме с малък черпак , за да са с диаметър около 12 - 13 см.
Печем ги само от едната стана докато се образуват дупчици и засъхне отгоре.
Веднага ги завиваме с памучна кърпа , да не изсъхнат.
Смиламе орехите на не много ситно. / Може да ги нарежем на дребно. /
Прибавяме захарта и канелата и размесваме.
Слагаме около 1 и ½ с.л. от тази смес в средата на всяка една малка
палачинка.
Прегъваме на полукръг и
притискаме по периферията за да залепне.
на другата :
Разбиваме крема сиренето с пудрата захар.
на другата :
Разбиваме крема сиренето с пудрата захар.
Отделно разбиваме сладкарската сметана .
Смесваме ги и разбъркваме добре.
Смесваме ги и разбъркваме добре.
Прегъваме палачинката като полукръг и притискаме само в единия край.
Трябва да се получи нещо като фунийка.
Пълним фунийката с крема.
Поръсваме с орехи.
на сиропа :
Захарта , водата и ванилията варим на котлон.
на сиропа :
Захарта , водата и ванилията варим на котлон.
Варим до пълното разтваряне на захарта.
Сиропираме с топлия сироп получените сладки.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите
следния линк към нея : https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/03/blog-post_30.html
Благодаря на
всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар