Translate

понеделник, 25 март 2019 г.

Обикновени курабийки


Обикновени курабийки :

Продукти :
около 1 кг. брашно
4 бр. яйца / един жълтък отделяме за намазване /
2 ч.ч. захар / 1 ч.ч. = 200 мл. /
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. краве масло / мас , олио /
1 ч.л. сода
2 бр. ванилия
Приготвяне :
Разбиваме яйцата със захарта.
Прибавяме киселото мляко с угасената в него сода , разтопеното масло и ванилията.
Размесваме добре и прибавяме пресятото брашно.
Месим до меко тесто.   
Оставяме го в  хладилник около 1 час.
Оформяме топчета с големина колкото орех. / Може и по – големи. /
Намазваме с жълтъка и посипваме със захар.
Може да използвате формички за курабийки ,  като разточите тестото на лист.
Може да им придадете и друга форма . Отдайте се на фантазията си.
Печем в загрята фурна  на 180 градуса докато леко се позачервят.
Може да използвате локум за пълнеж.
От това количество продукти излизат доста бройки курабийки.
Може да направите половин доза , като намалите всеки един продукт наполовина.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...