Обикновени курабийки :
Продукти :
около 1 кг. брашно
4 бр. яйца / един жълтък отделяме за намазване /
2 ч.ч. захар / 1 ч.ч. = 200 мл. /
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. краве масло / мас , олио /
1 ч.л. сода
2 бр. ванилия
Приготвяне :
2 ч.ч. захар / 1 ч.ч. = 200 мл. /
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. краве масло / мас , олио /
1 ч.л. сода
2 бр. ванилия
Приготвяне :
Разбиваме
яйцата със захарта.
Прибавяме киселото мляко с угасената в него сода , разтопеното масло и ванилията.
Прибавяме киселото мляко с угасената в него сода , разтопеното масло и ванилията.
Размесваме добре и прибавяме пресятото брашно.
Месим до меко тесто.
Оставяме
го в хладилник около 1 час.
Оформяме топчета с големина колкото орех. / Може и по – големи. /
Намазваме с жълтъка и посипваме със захар.
Може да използвате формички за курабийки , като разточите тестото на лист.
Може да им придадете и друга форма . Отдайте се на фантазията си.
Печем в загрята фурна на 180
градуса докато леко се позачервят.
Може да използвате локум за
пълнеж.
От това количество продукти излизат доста бройки курабийки.
Може да направите половин доза , като намалите всеки един продукт наполовина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар