Translate

неделя, 18 август 2019 г.

Торта Крем – Сладоледена с плодове




Торта Крем – Сладоледена с плодове

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/08/blog-post_18.html

Продукти :
за блата :
400 гр. бисквити
150 гр. масло
за крем – сладоледа :
150 гр. боровинки
150 гр. малини
150 гр. кайсии / праскови
150 гр. захар
1 л. сладкарска сметана
1 бр. консерва кондензирано мляко  / 397 гр.  /
250 гр. маскарпоне
2 бр. ванилии
за декорация :
боровинки
малини
50 гр. шоколад 
захарни топчета
Приготвяне :
Първо смиламе бисквитите.
Прибавяме към тях разтопеното масло и размесваме добре.
Отделяме малка част от тази смес за дооформяне на тортата.
В тавичка със свалящ се ринг оформяме бисквитения блат ,
като притискаме добре. / В случая използвах оформящ ринг за торти. /
Обличаме ринга от вътрешната страна със стреч фолио ,
за да може след това лесно да го махнем.
Слагаме блата във фризера да стегне.
Почистваме и измиваме плодовете.
Във вряща на котлона вода потапяме за кратко прасковите / кайсиите , 
за да може лесно да ги обелим.
Почистваме ги от костилките и ги нарязваме на парченца.
В три съда / имам едни много малки тенджерки за такива случаи /
слагаме поотделно от плодовете като прибавяме по 50 гр. захар към всеки.
Варим ги на котлон на средна степен около 15 мин. ,
като разбъркваме от време на време , за да не загори.
След като са готови , ги оставяме да се охладят напълно.

В това време разбиваме сладкарската сметана с миксер до кремообразна смес.
Задължително е сметаната да е била много добре охладена в хладилник!
Охладени трябва да са и кондензираното мляко и маскарпонето.
Аз дори преди разбиването слагам съда и
бъркалките на миксера във фризера за кратко , 
за да са студени !
След това прибавяме на порции кондензираното мляко.
И накрая прибавяме маскарпонето и ванилията ,
като разбиваме за кратко до хомогенна смес.
Получената смес разделяме долу – горе на две части.
Едната част оставяме бяла , а другата част разделяме на три части.
Към всяка от трите части поотделно добавяме трите вида плодово сладко.
Разбъркваме добре.
Върху охладения бисквитен блат с лъжица изсипваме от четирите смеси 
малки купчинки , като се стремим да ги редуваме.
След ката направим един ред заглаждаме отгоре с белия крем.
За втория ред  по същият начин изсипваме от четирите смеси , като ги редуваме.
Леко притискаме с пръст , за да се оформи нещо като „планински“ релеф.
Оставяме я във фризера за една нощ.
На следващият ден украсих с боровинки , малини и захарни топчета.
Отстрани посипах с отделените смлени бисквити.
Разтопих шоколада в микровълновата / около 2 мин. /.
Не е необходимо да чакате да стане течен ,
когато се е размекнал добре , значи е готов.
Разбърках го добре до гладка смес.
Напълних го в триъгълен сладкарски плик / или в здраво найлоново пликче /.
Отрязах върха на пликчето съвсем в края и шприцовах шоколада върху тортата.
Тортата може да не се замразява , тогава просто ще бъде 
торта от типа на чийзкейк или крем торта.
Пробвайте тази рецепта !
Много е лесна , бърза и ефектна !
Мисля , че ще ви хареса !















Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :
Благодаря на всички , които ще спазят  
Закона за авторското право и сродните му права !


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...