Кекс със сини сливи ,
топени сиренца и бадеми
Продукти :
за блата :
4 бр. яйца
250 гр.
захар
350 гр.
брашно
125 гр.
масло / едно пакетче /
100 мл.
прясно мляко
15 гр.
бакпулвер / едно пакетче /
2 бр.
ванилия
за плънка :
400 гр. сини
сливи / без костилките /
170 гр.
топени сиренца / 10 броя /
40 гр.
сурови бадеми
за поръсване :
1 с.л.
захар
½ с.л.
канела
20 гр.
белени сурови бадеми
Приготвяне :
Разбиваме с миксер яйцата със захарта и ванилията до побеляване и удвояване.
Разтопяваме
маслото / около 1 и ½ мин. в
микровълновата /.
Трябва да е
течно , но да не е горещо.
Прибавяме
топлото мляко и маслото.
Прибавяме
пресятото с бакпулвера брашно.
Размесваме
на най – ниската степен на миксера или бъркаме на ръка внимателно ,
за да не спадне.
за да не спадне.
Изсипваме
получената смес в подходяща тавичка върху хартия за печене.
Диаметърът
на тавата , която използвах е 30 см.
Подреждаме
сиренцата в кръг без да ги притискаме.
Разполовяваме
сливите и ги почистваме от костилките.
Във всяка
половинка слива слагаме по един бадем и ги нареждаме между сиренцата.
Смесваме
захарта и канелата и поръсваме отгоре.
Накрая
поръсваме с белените бадеми.
Печем в
предварително загрята на 180 градуса фурна около 50 – 55 мин.
При
необходимост завиваме с алуминиево фолио отгоре , за да не прегори.
Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен – тест суха клечка.
Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен – тест суха клечка.
Охлаждаме
върху решетка.
Получи се
много вкусен кекс !
Опитайте
тази рецепта , мисля че много ще ви хареса!
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
Благодаря на
всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар