Translate

вторник, 22 октомври 2019 г.

Брауни с крем от Тиква




Брауни с крем от Тиква

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/10/blog-post_22.html

 

Обичам тиква във всичките и форми и превъплъщения!
Разбира се обожавам традиционния тиквеник т.е. баница с тиква.
Но този път ми хрумна да направя нещо по – различно !
Речено  - сторено!
Така се роди това брауни с крем от тиква.
 
Продукти :
за блата :
2 бр. яйца
60 гр. захар
80 гр. брашно
50 гр. черен шоколад
50 гр. краве масло
40 гр. какао
100 гр. орехи
5 гр. бакпулвер
щипка сол
 
за крема с тиквата :
1 кг. тиква
397 гр. кондензирано мляко / 1 бр. консерва /
60 гр. пудра захар
1 с.л. канела / може и по – малко /
½ к.л. индийско орехче
2 бр. ванилия
20 гр. желатин
100 мл. вода
 
за белия крем за декорация :
200 гр. сметана 30%
100 гр. маскарпоне
60 гр. пудра захар
1 бр. ванилия
 
Приготвяне :
на крема с тиквата :
Тиквата се почиства от кората и семките.
Нарязва се на парчета и се сварява.
 

 
/ Аз я сварих на пара , набързо в мултикукъра под налягане за 8 мин. /
Оставяме желатина в студената вода да набъбне.
Пасираме охладената тиква.
Прибавяме канелата , индийското орехче , ванилията и
кондензираното мляко и разбъркваме до хомогенност.
Може да бъркате на ръка или на ниска скорост на миксера.
Втечняваме желатина на водна баня или в микровълновата за около 20 сек.
Прибавяме го към горната смес и разбъркваме добре.
 

 
Получената смес изсипваме в силиконова форма за кекс с диаметър около 22 см. и
я оставяме във фризера да се охлади.
/ Аз я оставих малко повече от 8 ч.
Кремът беше замръзнал и много лесно го извадих от силиконовата форма./
 

 
на блата :
Разбиваме яйцата със щипката сол , захарта и ванилията.
 

 
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня или в микровълновата за около 2 и 1/2 мин.

 
Разбъркваме ги добре и изчакваме леко да се охладят.
Внимателно , на тънка струйка ги прибавяме към сместа с яйцата.
 
 
Пресяваме брашното , какаото и бакпулвера.
 
 
Прибавяме ги и тях постепенно , като бъркаме на ръка.
Накрая добавяме и орехите.
Орехите са смлени на по-едро.
 
 
Получава се гъста каша.
 
 
Печем върху хартия за печене в тава с диаметър 24 – 25 см ,
при температура 180 градуса около 15 – 20 мин.
 
 
Охлаждаме върху решетка.
 
 
Оформяне :
Върху охладения  блат , обръщаме крема с тиквата.
Махаме силиконовата форма. 
 
Белият крем за украса приготвяме , като с помощта на миксер
разбиваме сметаната с пудрата захар и ванилията.
След като сме получили пухкав крем , прибавяме маскарпонето и разбиваме за кратко.
Шприцовах крема отстрани с накрайник закрита звезда.
На любителите на тиква мисля , че тази рецепта много ще им хареса! 
За вкуса ... 😉 просто нямам думи ... , синът ми едва изтърпя снимките , за да я пробва!😆😆😆
 

















Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :
Благодаря на всички , които ще спазят  
Закона за авторското право и сродните му права !






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...