Брауни с крем от Тиква
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/10/blog-post_22.html
Обичам тиква във всичките и форми и превъплъщения!
Разбира се
обожавам традиционния тиквеник т.е. баница с тиква.
Но този
път ми хрумна да направя нещо по – различно !
Речено - сторено!
Така се
роди това брауни с крем от тиква.
Продукти :
за блата :
за блата :
2 бр. яйца
60 гр. захар
80 гр.
брашно
50 гр. черен
шоколад
50 гр. краве
масло
40 гр. какао
100 гр.
орехи
5 гр.
бакпулвер
щипка сол
за крема с тиквата :
1 кг. тиква
397 гр.
кондензирано мляко / 1 бр. консерва /
60 гр. пудра захар
60 гр. пудра захар
1 с.л.
канела / може и по – малко /
½ к.л.
индийско орехче
2 бр.
ванилия
20 гр.
желатин
100 мл. вода
за белия крем за декорация :
200 гр.
сметана 30%
100 гр.
маскарпоне
60 гр.
пудра захар
1 бр.
ванилия
Приготвяне :
на крема с тиквата :
Тиквата се
почиства от кората и семките.
Нарязва се
на парчета и се сварява.
/ Аз я сварих
на пара , набързо в мултикукъра под налягане за 8 мин. /
Оставяме
желатина в студената вода да набъбне.
Пасираме
охладената тиква.
Прибавяме
канелата , индийското орехче , ванилията и
кондензираното мляко и разбъркваме до хомогенност.
кондензираното мляко и разбъркваме до хомогенност.
Може да
бъркате на ръка или на ниска скорост на миксера.
Втечняваме желатина на водна баня или в микровълновата за около 20 сек.
Втечняваме желатина на водна баня или в микровълновата за около 20 сек.
Прибавяме го
към горната смес и разбъркваме добре.
Получената
смес изсипваме в силиконова форма за кекс с диаметър около 22 см. и
я оставяме
във фризера да се охлади.
/ Аз я
оставих малко повече от 8 ч.
Кремът беше замръзнал и много лесно го извадих от силиконовата форма./
Кремът беше замръзнал и много лесно го извадих от силиконовата форма./
на блата :
Разбиваме
яйцата със щипката сол , захарта и ванилията.
Разтопяваме
шоколада и маслото на водна баня или в микровълновата за около 2 и 1/2 мин.
Разбъркваме
ги добре и изчакваме леко да се охладят.
Внимателно , на тънка струйка ги прибавяме към сместа с яйцата.
Внимателно , на тънка струйка ги прибавяме към сместа с яйцата.
Пресяваме
брашното , какаото и бакпулвера.
Прибавяме ги
и тях постепенно , като бъркаме на ръка.
Накрая
добавяме и орехите.
Орехите са
смлени на по-едро.
Получава се
гъста каша.
Печем върху
хартия за печене в тава с диаметър 24 – 25 см ,
при температура 180 градуса около
15 – 20 мин.
Охлаждаме
върху решетка.
Оформяне :
Върху охладения блат , обръщаме крема с тиквата.
Махаме силиконовата форма.
Върху охладения блат , обръщаме крема с тиквата.
Махаме силиконовата форма.
Белият крем за украса
приготвяме , като с помощта на миксер
разбиваме сметаната с пудрата захар и ванилията.
След като сме получили пухкав крем , прибавяме маскарпонето и разбиваме за кратко.
разбиваме сметаната с пудрата захар и ванилията.
След като сме получили пухкав крем , прибавяме маскарпонето и разбиваме за кратко.
Шприцовах
крема отстрани с накрайник закрита звезда.
На
любителите на тиква мисля , че тази рецепта много ще им хареса!
За вкуса ... 😉 просто нямам думи ... , синът ми едва изтърпя снимките , за да я пробва!😆😆😆
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
Благодаря на
всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар