Translate

четвъртък, 24 октомври 2019 г.

Тиквеник - бърз вариант



Тиквеник - бърз вариант

Много обичам тиквеник , О … Не , … даже го обожавам !😆😆😆😉
Винаги съм го правила с предварително запържена тиква ,
но този път реших да я сложа направо сурова !
Уникално бърза рецепта !
Получи се много добре , затова написах и тази простичка рецепта.
Тази рецепта посвещавам на всички тези ,
които са откраднали , крадат или ще откраднат моите рецепти ,
допълвайки или променяйки нещо незначително в тях !
Бъдете живи и здрави и все пак , когато използвате някоя от рецептите ми , 
бъдете коректни и посочвайте източника !
Няма нищо страшно в това да си признаете , че рецептата не е ваша !
Когато аз използвам рецепта или идея винаги посочвам източника , няма нищо лошо в това !
Да бъдем добри и толерантни !
Е  …. стана малко дълго , благодаря на тези  , които ще прочетат горното и ще го спазят !
И така рецептата :
Продукти :
330 гр.  кори   
/ в случая 2 бр. кори с диаметър около 60 см , може и традиционни кори за баница /
800 гр. тиква / около /
150 гр. орехи
120 гр. кафява захар / може и бяла /
100 гр. краве масло / или олио /
1 ч.л. канела
1 бр. ванилия
за поръсване и намазване :
2 с.л. кафява захар
50 гр. масло / или олио /
Приготвяне :
Почистваме тиквата от кората и семките и я настъргваме.
Смиламе орехите или ги режем на дребно.

Прибавяме захарта , канелата и ванилията.
Прибавяме орехите и поливаме с разтопеното масло и бързо разбъркваме добре.
Получената смес разпределяме равномерно върху корите.

Завиваме всяка от корите на руло.
Получените рула завиваме на охлюв и прехвърляме
в тавичка с диаметър 25 – 26 см. , върху хартия за печене.
Надупчваме с вилица тиквеника.
Мажем с разтопеното масло и поръсваме със захарта.
Може да използвате и обикновени кори за баница , като ги завивате по два броя.
Печем в загрята на 180 градуса фурна около 1 час и 15 – 20 мин.
След като се зачерви отгоре ,  завиваме с алуминиево фолио  , за да не прегори и допичаме.
След изпичане може да намажем с масло / по желание /.









Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :
Благодаря на всички , които ще спазят  
Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...