Тиквеник - бърз вариант
Много
обичам тиквеник , О … Не , … даже го обожавам !😆😆😆😉
Винаги съм
го правила с предварително запържена тиква ,
но този
път реших да я сложа направо сурова !
Уникално
бърза рецепта !
Получи се
много добре , затова написах и тази простичка рецепта.
Тази
рецепта посвещавам на всички тези ,
които са
откраднали , крадат или ще откраднат моите рецепти ,
допълвайки
или променяйки нещо незначително в тях !
Бъдете
живи и здрави и все пак , когато използвате някоя от рецептите ми ,
бъдете коректни и посочвайте
източника !
Няма нищо
страшно в това да си признаете , че рецептата не е ваша !
Когато аз
използвам рецепта или идея винаги посочвам източника , няма нищо лошо в това !
Да бъдем
добри и толерантни !
Е …. стана малко дълго , благодаря на тези , които ще прочетат горното и ще го спазят !
И така
рецептата :
Продукти :
330 гр. кори
/
в случая 2 бр. кори с диаметър около 60 см , може и традиционни кори за баница /
800 гр.
тиква / около /
150 гр. орехи
150 гр. орехи
120 гр.
кафява захар / може и бяла /
100 гр.
краве масло / или олио /
1 ч.л.
канела
1 бр.
ванилия
за поръсване и намазване :
2 с.л.
кафява захар
50 гр. масло
/ или олио /
Приготвяне :
Почистваме
тиквата от кората и семките и я настъргваме.
Смиламе орехите или ги режем на дребно.
Смиламе орехите или ги режем на дребно.
Прибавяме орехите и поливаме с разтопеното масло и бързо разбъркваме
добре.
Получената
смес разпределяме равномерно върху корите.
Завиваме
всяка от корите на руло.
Получените
рула завиваме на охлюв и прехвърляме
в тавичка с диаметър 25 – 26 см. , върху хартия за печене.
в тавичка с диаметър 25 – 26 см. , върху хартия за печене.
Надупчваме с
вилица тиквеника.
Мажем с
разтопеното масло и поръсваме със захарта.
Може да
използвате и обикновени кори за баница , като ги завивате по два броя.
Печем в загрята на
180 градуса фурна около 1 час и 15 – 20 мин.
След като се
зачерви отгоре , завиваме с алуминиево
фолио , за да не прегори и допичаме.
След изпичане може да намажем с масло / по желание /.
След изпичане може да намажем с масло / по желание /.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
Благодаря на
всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар