Кекс
с пъпеш
Продукти
за блата :
3 бр. яйца
180 гр. захар
250 гр. брашно
125 гр. масло / 1 пакетче /
10 гр. бакпулвер
20 гр. какао
1 бр. ванилия
за крема :
450 гр. пъпеш
2 бр. яйца
80 гр. захар
50 гр. пшенично нишесте / натурално или ванилия /
1 с.л. сок от лимон
1 ч.л. куркума
1 бр. ванилия
Приготвяне :
на блата :
Маслото трябва да е меко.
Прибавяме едно по едно яйцата.
Накрая прибавяме предварително пресети брашното , бакпулвера и
какаото.
Бъркаме внимателно на ръка.
Получава се гъста смес.
на крема :
Почистваме пъпеша от кората и семките.
Нарязваме го на парчета и го пасираме.
Прибавяме нишестето при
непрекъснато бъркане.
Прибавяме и яйцата и сока от лимон.
Накрая прибавяме захарта и ванилията.
Оформяне :
Разделяме / на око / на две части сместа за блата.
Намазваме формата за кекс с масло.
Формата ми е силиконова и с диаметър около 20 см.
Във форма за кекс слагаме един ред от сместа за блата и заглаждаме.
Върху нея сипваме цялото количество крем.
Върху крема много внимателно с лъжица слагаме / тук – там /
другата половина от сместа за блата.
другата половина от сместа за блата.
Печем на 180 градуса в загрята фурна около час до суха клечка.
При необходимост , към края на печенето завиваме с алуминиево фолио
отгоре , за да не прегори.
Изчакваме кекса да се охлади напълно и тогава го обръщаме.
Може да го украсим по желание.
Получи се много интересен на вид и на вкус също!
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
Благодаря на
всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар