Translate

събота, 4 април 2020 г.

Трицветна мусова торта и мини тортички с банани , киви и ягоди




Трицветна мусова торта и мини тортички с банани , киви и ягоди


Ще ми помогнете в популяризирането на блога , като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/04/blog-post_4.html

Продукти :
800 гр. заквасена сметана
500 гр. маскарпоне
300 гр. банани
300 гр. киви
300 гр. ягоди
150 гр. захар / или мед  / , / може и повече , който обича по - сладко /
100 гр. бял шоколад
60 гр. желатин / 3 х 20 гр. /
360 мл. студена вода / 3 х 120 мл. /
2 бр. ванилия
щипка суха сладкарска червена и зелена  боя

100 гр. твърди бисквити
100 гр. шоколад  / черен или млечен /
100 мл. прясно мляко
2 с.л. какао / може и без него /
Приготвяне :
Оставяме желатина в студената вода да набъбне.
На три места по 20 гр. в по 120 мл. вода.
Разбиваме заквасената сметана , маскарпонето , ванилията
и захарта за кратко с миксер или с пасатор.

Разтопяваме шоколада на водна баня или в микровълновата за около 3 мин.
Прибавяме към сместа като бързо разбъркваме.
Получената смес разделяме на три части.

Пасираме бананите и ги прибавяме към първата част от сместа.


Втечняваме първата порция желатин и го добавяме към сместа с бананите.
Втечняваме го на водна баня или в микровълновата за около 15 - 20 сек.
Разбъркваме добре.
Получената смес изсипваме в силиконова форма за кекс и
разпределяме равномерно във форма за мъфини / за малките тортички /.
Поставяме в хладилник или във фризер да се охлади и стегне.
По същият начин получаваме и втория пласт.
Нарязваме кивито на парченца и го пасираме.

Прибавяме към него втората част от сместа и разбъркваме добре.
Може да прибавите и щипка зелена боя за хранителни цели за подсилване на цвета.

Прибавяме втечнения желатин и разбъркваме.
Отново разпределяме сместа във формите и 
връщаме в хладилника за охлаждане и стягане.
За последния слой нарязваме ягодите на парченца и ги пасираме.

Прибавяме към тях третата  част от сместа и разбъркваме добре.
Прибавяме втечнения желатин и разбъркваме.
Може да прибавите и щипка червена боя за хранителни цели.
Отново разпределяме сместа във формите и връщаме за охлаждане и стягане.
Отделно към натрошените бисквити прибавяме какаото и 
разтопения шоколад с прясното мляко.
Разбъркваме добре и разпределяме сместа във формата като четвърти слой от тортата.
Изчакваме да стегне добре и обръщаме в подходяща за сервиране чиния.
Аз оставих всичко във фризера за една нощ.
На следващият ден много лесно махнах силиконовите форми.
/ просто сместа беше замръзнала /.
Колко е правилно и колко не – нямам представа !
Друг лесен начин доколкото знам е да се потопи формата за кратко в топла вода и да се обърне / без да се замразява / 
Получиха се много ефектни на вид , пък и на вкус си ги бива!

Ако искате да направите само тортата или
само мини тортичките трябва да намалите продуктите наполовина!




















Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...