Пица / Кето / с гъби и
блат от тиквички
Ще ми
помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_23.html
Пробвайте да приготвите тази супер диетична кето пица !
Вкусът ѝ е уникален ! Няма да съжалявате !
Може да си хапвате от нея до насита , без никакви угризения !
Продуктите са за три пици с диаметър около 22 – 23 см.
Или за една
голяма с диаметър около 29 – 30 см и
една малка с диаметър 22 – 23 см.
Или за една
много голяма , като използвате квадратната тава
/ размер около 40 / 40 см. / на фурната.
Продукти :
за блата :
4 бр. яйца
700 гр. тиквички
250 гр. извара
100 гр. моцарела
за плънка :
300 гр. кашкавал
300 гр. гъби
2 бр. средно големи домата
няколко стръка копър / може и босилек /
150 гр. / около / доматено пюре или лютеница
/без захар или поне с ниско съдържание на захар /
може да се добави по желание :
бекон , филе , колбас , варено месо и др.
Приготвяне :
Настъргваме тиквичките и моцарелата на едро.
Смесваме ги , и прибавяме към тях изварата.
Разбиваме яйцата / на ръка / и също ги прибавяме към горната смес.
Разбъркваме много добре.
/ Не прибавяме сол и не изстискваме тиквичките.
Ако при настъргването им се е отделила течност я оцеждаме. /
Разпределяме сместа в подходяща тавичка ,
върху намазана с масло хартия за печене и подравняваме.
Дебелината на блата трябва да е около 1 см.
Оформянето става много лесно с лъжица ,
като с обратната ѝ страна заглаждаме.
Печем в предварително загрята до 230 градуса фурнаоколо 35 – 40 мин. , докато се позачерви отгоре.
Вадим блата от фурната и го мажем с доматеното пюре.
/ За голямата пица около 3 с.л. с връх , за малката около 2 с.л. /
Поръсваме обилно с настъргания кашкавал.
Разпределяме нарязаните на шайби гъби. Нарязваме домататите на кръгчета и ги нареждаме върху гъбите.
Поръсваме със сол , черен пипер и копър.
Връщаме обратно във фурната да се дозапече за около 15 - 20 мин.
Сервираме в подходяща чиния.
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Благодаря на всички , които ще спазят
Няма коментари:
Публикуване на коментар