Шницели
от тиквички , кайма и кашкавал
Ще ми
помогнете в популяризирането на блога , като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_19.html
Продукти :
500 гр. кайма
500 гр. тиквички
100 гр. кашкавал
3 бр. яйца
2 стръка пресен лук
2 с.л. кисело мляко
½ ч.л. сода за хляб
1 с.л. сол / Внимание! Готовата кайма е солена ! /
1 ч.л. куркума
½ ч.л. черен пипер
щипка чили
20 гр. краве масло за намазване на тигана
по желание :
2 с.л. копър
1 – 2 стръка пресен чесън
Приготвяне :
Нарязваме пресния лук на дребно.
Настъргваме тиквичките и кашкавала на едро.
Смесваме горните съставки и разбъркваме добре.
Прибавяме содата към киселото мляко и разбъркваме / да шупне /.
Разбиваме яйцата / на ръка / като към тях
прибавяме шупналото киселото мляко.
Добавяме
получената смес към сместа с тиквичките ,
кашкавала и пресния лук.
Поръсваме с подправките и разбъркваме много добре.
Печем шницелите в намазан с масло тиган с незалепващо покритие ,
на средна степен на котлона. / Пекох на 6 – та степен от 9. /
За по – лесно загребваме от сместа с черпак и я изсипваме в тигана.
След като сме изсипали един черпак от сместа ,
подравняваме отгоре и отстрани с шпатула , така че да се образува
кръгче с диаметър около 15 см и дебелина не повече от 1 см.
Добре е да похлупим с капак , за да не станат сухи.
Печем от едната страна около 5 – 6 мин. до зачервяване.
След това внимателно , с помощта но широка шпатула
обръщаме от другата страна и печем около 3 – 4 мин.
От това количество продукти ми излязоха 7 бр. шницели.
Пробвайте да приготвите тези шницели!
Стават уникално вкусни и сочни !
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_19.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Няма коментари:
Публикуване на коментар