Омлет
на грил тиган с гарнитура аспержи
Ще ми
помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
Честно
казано никога не бях приготвяла аспержи.
И така … , сред
многото начини на приготвяне , се спрях на този.
След като
ги приготвих , реших ,
че ще са
добър вариант за гарнитура към един омлет.
Рецептата е за две порции / никак не е сложна / :
Продукти :
500 гр. аспержи
1 л. вряла вода
1 л. ледена вода
1 с.л. сол
50 гр. краве
масло
по желание може да
се добави:
1 стрък пресен или 2 скилидки стар чесън
2 - 3 с.л. сок
от лимон
за омлета :
2 бр. яйца
4 – 5 средно
големи гъби печурки
2 с.л.
доматено пюре или лютеница
щипка сол
щипка черен
пипер
Приготвяне :
Почистваме аспержите , като отрязваме от края твърдата им част / около 5 – 6 см /. Поставяме ги в тенджера с вряща , подсолена вода.
Варим ги
около 1 – 1,5 мин.
Изваждаме ги
и ги потапяме в ледено студена вода.Подсушаваме ги и ги запържваме в маслото за около 3 – 4 мин.
Прибавяме сока от лимон.
/ Ако добавяме чесън / нарязан на дребно / ,
го запържваме за кратко преди аспержите. /
Използвах
грил тиган.
Приготвяме омлета :
Нарязваме
гъбите на шайби и ги задушаваме в същия тиган.
/ На средна
степен на котлона . /
Поръсваме
със солта и черния пипер.
Разбиваме
яйцата / на ръка / и прибавяме доматеното пюре към тях.
Поливаме гъбите с
яйчената смес , и по възможност похлупваме с капак.
Запичаме до
готовност.
Получи се
добра комбинация.
Омлетът стана
доста ефектен , защото се отпечатаха ребрата на грил тигана.
Пробвайте да
приготвите тази лесна комбинация ,
надявам се
да ви хареса.
Моля
, не копирайте снимки и текстове от този блог
за
търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля
, не представяйте рецептата като ваша ,
само
след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля
, използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите
следния линк към нея :
Благодаря
на всички , които ще спазят
Няма коментари:
Публикуване на коментар