Translate

петък, 8 май 2020 г.

Чийзкейк / кето / без брашно и без захар с извара и горски плодове




Чийзкейк / кето / без брашно и без захар

с извара и горски плодове

Ще ми помогнете в популяризирането на блога , като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_8.html
Хрумна ми да приготвя един такъв чийзкейк ,
за всички , които спазват Кето режим на хранене или са на диета.
За направата на тази рецепта не се използва нито брашно , нито захар.
Тя е от типа Кето рецепти.
Много лесна е и е много бърза.
Приготвя се без печене.
За подслаждане използвах стевия ,
но вие ако не сте на много строга диета може да използвате мед.
Продукти
за блата :
100 гр. сурови ядки – микс
50 гр. сушена червена боровинка
50 гр. кокосови стърготини
40 гр. масло
няколко капки есенция / ванилия , лимон /
за крема :
300 гр. горски плодове / боровинки , малини , капини / -
ползвах замразени
1 кг. извара / за предпочитане кремообразна /
2 с.л. стевия на прах
/ може да използвате като подсладител вместо стевия - еритритол /
20 гр. желатин / за предпочитане от животински произход /
120 мл. вода
Приготвяне :
Заливаме желатина със студената вода и го оставяме да набъбне.
Смиламе и миксираме с чопър или робот суровите ядки ,
сушените боровинки , кокосовите стърготини ,
маслото / трябва да е меко / и ванилията.

В тавичка със свалящ се ринг разпределяме получената смес т.е.
получаваме нещо като блат за чийзкейка.


Смиламе или пасираме горските плодове за кратко. Прибавяме и стевията.


Не се стремим да станат на пюре , може да има и по – едри частици.

Прибавяме около 1/3 от изварата и отново пасираме за кратко.
След това прибавяме и останалата част от изварата и разбъркваме на ръка.
Може да използвате и обикновена извара ,
но първо трябва да я пасирате много добре до кремообразна.

Втечняваме желатина на водна баня или в микровълновата за около 20 сек.
/ Аз сложих 10 гр. желатин , но не стегна много добре , затова в рецептата написах 20 гр. /
Прибавяме го към крема и разбъркваме енергично на ръка много добре.
Изсипваме полученият крем върху блата и подравняваме.


Оставяме в хладилник да стегне за няколко часа.
/ Аз го оставих една нощ. /
След като се е охладил и стегнал достатъчно , махаме ринга и
украсяваме по желание.
Може да си хапвате от този кейк без никакви угризения.
Пробвайте тази рецепта , убедена съм , че ще ви хареса!














Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_8.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...