Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като
споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_11.html
Продукти :
1 кг. тиквички
500 гр. извара
250 гр. моцарела / може и кашкавал /
150 гр. краве сирене
150 гр. заквасена сметана
100 мл. зехтин / или олио /
1 бр. домат
1 бр. червена или зелена чушка
2 стръка пресен лук / или 1 глава стар /
1 стрък пресен чесън / или 4 – 5 скилидки стар /
2 с.л. копър
1/2 ч.л. сода за хляб
1 с.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. куркума
щипка чили
2 с.л. горчица – по желание
може да добавите по желание : варено месо , колбас , филе , бекон и др.
Добавки за украса :
12 бр. маслини
1 бр. домат
1 бр. люто чушле
Приготвяне :
Настъргваме тиквичките на ренде , на едро.
/ Ако при настъргването им се отдели течност я отцедете. /
Нарязваме домата , лука , чесъна , чушката и копъра на дребно.
Прибавяме ги
към тиквичките .
Отделно разбиваме яйцата.
Към заквасената
сметана прибавяме содата.
Сместа леко шупва.
Прибавяме я към яйцата , заедно със зехтина.
Поръсваме
със солта , черния пипер , куркумата ,
чилито и разбъркваме добре.
Прибавяме изварата , моцарелата и сиренето.
Получената смес прибавяме към сместа с тиквичките и разбъркваме добре.
Прехвърляме в подходяща тавичка.
/ Пекох в правоъгълна тава с размери 23 / 33 см. /
Печем в загрята до 200 градуса фурна около 1 час и 15 мин. , докато се поизпари течността и се позачерви отгоре.
Преди да сложа във фурната боцнах маслинките и
наредих нарязани на кръгчета домата и чушлето.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар