Translate

петък, 10 юли 2020 г.

Брауни Кето Торта




Брауни Кето Торта

/ без захар и без брашно /

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/07/blog-post_10.html

Хрумна ми да пробвам как ще ми се получи едно кето брауни! 😏 😆 😂

Да , но не се стърпях и го спретнах на кето брауни торта. 😍 😋 🍰 🎂

Пробвайте да приготвите тази торта , ако спазвате кето режим на хранене

или сте на диета , уверявам ви ще останете очаровани ! 😍 😋

Ако не спазвате строг режим ,

може да подсладите тортата с мед / на вкус /  вместо със стевия !

Ако обичате по - сладко може да удвоите количеството на стевията.

Продукти :

за блата :

4 бр. яйца

200 гр. сурови бадеми

30 гр. кокосово брашно / може и кокосови стърготини /

60 гр. какао

100 мл. течна сметана / поне 20% /

150 гр. краве масло

30 мл.  стевия / течна /

/ може да използвате като подсладител вместо стевия - еритритол /

100 гр. черен шоколад / минимум 85 % какао /

10 гр. бакпулвер

щипка сол

есенция / лимон , лайм , ванилия и др. /

за крема :

500 гр. заквасена сметана

500 гр. маскарпоне

3 с.л. стевия

3 с.л. чиа

20 гр. желатин / желателно е да е от животински произход /

120 мл. вода

есенция

100 гр. ягоди

100 гр. малини

100 гр. боровинки

за декорация :

50 гр. черен шоколад  / поне 85 % /

Приготвяне на блата :


Смиламе бадемите с кухненски робот или с чопър до възможно най – ситно.

Шоколада настъргваме на едро. / Настъргах го с нож. /

Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци.

Разбиваме белтъците с щипката сол до гъста пяна.


Отделно / в друг съд / разбиваме жълтъците със стевията.

Към тях прибавяме сметаната и разтопеното масло

/ да е течно , но не горещо /.

Смесваме сухите съставки : смлените бадеми ,

кокосовото брашно , какаото  и бакпулвера.




Прибавяме ги към сместа с яйцата и разбъркваме.

Прибавяме шоколада и разбъркваме внимателно.

Накрая прибавяме на порции разбитите белтъци ,

като бъркаме на ръка по стените на съда и внимаваме да не спадне.



Прехвърляме сместа в тавичка / с диаметър около 20 см. / ,

върху хартия за печене.


/ Аз използвах тавичка със свалящ се ринг и с форма на сърце. /

Печем в загрята на 180 градуса фурна около 30 мин.

Проверяваме с дървено шишче дали блата е изпечен – тест суха клечка.

Охлаждаме върху решетка.



Разрязваме хоризонтално готовият блат на две платки.

Внимавайте при изваждането и разрязването на блата , защото е доста крехък!

/ Моят се поотчупи от тук от там , но това изобщо не ме притесни ,

защото знам , че след сглобяването на тортата това не личи ,

пък и използвах трохите за декорация на тортата. /



Приготвяне на крема :

Заливаме желатина със студената вода и го оставяме да набъбне.

Разбиваме заквасената сметана , маскарпонето , стевията и есенцията.

Прибавяме чиата и разбъркваме.


Втечняваме желатина на водна баня или в микровълновата за около 30 сек.

Прибавяме го към крема и разбъркваме много добре.


Накрая прибавяме ягодите , малините и боровинките и разбъркваме внимателно.



Оформяне на тортата :

Върху подложка за торта или подходяща чиния за сервиране поставяме първата платка.

При оформянето използваме ринга от тавичката.




Изсипваме 2/3 от крема върху платката и подравняваме.

Поставяме втората платка и много леко притискаме , за да се уплътни.

Отгоре мажем останалата част от крема.

Завиваме тортата с найлон или стреч фолио и

я оставяме в хладилник за няколко часа , за да стегне.

/ Аз я оставих една нощ. /

За направата на мрежичките от шоколад ,

използвах вътрешната картонена част от руло кухненска хартия.

/ Може да използвате точилка , бутилка и т.н. /

Завих го с хартия за печене и пристегнах с ластик.

Начупваме на парчета шоколада и го слагаме в

сладкарски триъгълен плик или в здраво найлоново пликче.

Плика с шоколада потапяме в чаша с гореща вода и

изчакваме около 10 мин. да се разтопи напълно.

Отрязваме съвсем в края върха на плика ,

в зависимост от това колко широки искаме да са ни лентичките.

Шприцоваме върху картоненото руло , обвито с хартия за печене.

Изчакваме напълно да се втвърди шоколада

/ може в хладилник , може и във фризер /.

Друг по – лесен начин е , да настържете шоколада ,

като използвате картофобелачка.

/ Няма да са ленти , а ще са стружки шоколад ,

но все пак е добър вариант за декорация. /

Декорираме тортата с трохите от блата  ,

малко плодове и мрежичките шоколад.

Може да декорирате тортата и по друг начин , на ваш вкус и фантазия !























Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/07/blog-post_10.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...