Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/07/blog-post_15.html
Продукти :
600 гр. тиквички / 3 бр. средно големи /
1 ч.л. сол
2 с.л. копър
3 с.л. зехтин
500 гр. кайма
250 гр. бекон / филе , варено месо и др. /
200 гр. гъби
125 гр. моцарела
125 гр. кашкавал
100 гр. заквасена сметана
½ ч.л. сода за хляб
2 бр. зелени чушки
2 бр. домати / средно големи /
3 бр. стръка пресен лук / или 1 глава стар /
1 ч.л. сол / Внимание ! Готовата кайма е солена ! /
½ ч.л. кимион
½ ч.л. куркума
½ ч.л. черен пипер
½ ч.л. червен пипер
щипка чили
Приготвяне :
Нарязваме
тиквичките на шайби ,
осоляваме ги и ги оставяме настрани ,
докато си приготвим другите продукти.
/ Може да отцедите отделената течност от тиквичките след осоляването. /
Нарязваме доматите и чушките също на колелца.
Смиламе с
чопър или режем много на дребно лука и
крайните парчета от чушката и доматите ,
останали ни след рязането им на колелца.
Нарязваме гъбите.
Нарязваме бекона на кубчета или на лентички.
Настъргваме на едро кашкавала и моцарелата и ги смесваме.
В тиган на
котлон задушаваме каймата с подправките и
смлените / нарязани зеленчуци.
Към тях прибавяме гъбите и задушаваме още няколко минути.
Прибавяме бекона.
Накрая
прибавяме заквасената сметана ,
в която сме угасили содата за хляб.
Разбъркваме добре и задушаваме още 1 – 2 мин.
Отделно към
отцедените тиквички прибавяме копъра
и зехтина и разбъркваме добре.
Нареждаме тиквичките в подходяща тава.
Нареждаме ги по дъното на тавата и по стените.
/ Аз
използвах кексова форма с диаметър около 30 см. ,
която застлах с хартия за печене. /
След като
сме наредили тиквичките , върху тях нареждаме колелцата
от домати и чушки , като се стремим да ги разпределим равномерно.
Върху тях изсипваме сместа с каймата и заглаждаме.
Поръсваме с моцарелата и кашкавала помежду тях.
Печем в загрята на 180 градуса фурна около 40 - 50 мин.
Ако ви се
стори , че отгоре започва да прегаря ,
може да завиете с алуминиево фолио и да
допечете.
Пробвайте да приготвите това ястие , мисля , че ще ви хареса.
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако
рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк
към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/07/blog-post_15.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар