Translate

сряда, 15 юли 2020 г.

Тиквички на фурна с гъби и кайма



Тиквички на фурна
с гъби и кайма

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/07/blog-post_15.html

Продукти :

600 гр. тиквички / 3 бр. средно големи /

1 ч.л. сол

2 с.л. копър

3 с.л. зехтин

 

500 гр. кайма

250 гр. бекон / филе , варено месо и др. /

200 гр. гъби

125 гр. моцарела

125 гр. кашкавал

100 гр. заквасена сметана

½ ч.л. сода за хляб

2 бр. зелени чушки

2 бр. домати / средно големи /

3 бр. стръка пресен лук / или 1 глава стар /

1 ч.л. сол / Внимание ! Готовата кайма е солена ! /

½ ч.л. кимион

½ ч.л. куркума

½ ч.л. черен пипер

½ ч.л. червен пипер

щипка чили

Приготвяне :

Нарязваме тиквичките на шайби ,

осоляваме ги и ги оставяме настрани ,

докато си приготвим другите продукти.

/ Може да отцедите отделената течност от тиквичките след осоляването. /

Нарязваме доматите и чушките също на колелца.

Смиламе с чопър или режем много на дребно лука и

крайните парчета от чушката и доматите ,

останали ни след рязането им на колелца.

Нарязваме гъбите.

Нарязваме бекона на кубчета или на лентички.

Настъргваме на едро кашкавала и моцарелата и ги смесваме.

В тиган на котлон задушаваме каймата с подправките и

смлените / нарязани зеленчуци.


Към тях прибавяме гъбите и задушаваме още няколко минути.

Прибавяме бекона.


Накрая прибавяме заквасената сметана ,

в която сме угасили содата за хляб.

Разбъркваме добре и задушаваме още 1 – 2 мин.


Отделно към отцедените тиквички прибавяме копъра

и зехтина и разбъркваме добре.


Нареждаме тиквичките в подходяща тава.

Нареждаме ги по дъното на тавата и по стените.

/ Аз използвах кексова форма с диаметър около 30 см. ,

която застлах с хартия за печене. /


След като сме наредили тиквичките , върху тях нареждаме колелцата

от домати и чушки , като се стремим да ги разпределим равномерно.


Върху тях изсипваме сместа с каймата и заглаждаме.


Върху каймата подреждаме останалите ни колеца от тиквички.

Поръсваме с моцарелата и кашкавала помежду тях.


Печем в загрята на 180 градуса фурна около 40 - 50 мин.

Ако ви се стори , че отгоре започва да прегаря ,

може да завиете с алуминиево фолио и да допечете.

Пробвайте да приготвите това ястие , мисля , че ще ви хареса.












Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/07/blog-post_15.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...