Translate

неделя, 11 октомври 2020 г.

Киш / Кето / с броколи , пиле и гъби




Киш / Кето / с броколи , пиле и гъби

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/blog-post_11.html

Продукти :

за основата :

2 бр. яйца

250 гр. извара

125 гр. моцарела

60 гр. кашкавал / гауда , ементал /

30 гр. кокосово брашно

5 гр. хуск

1 с.л. кисело мляко

¼ ч.л. сода за хляб

¼ ч.л. сол

за плънката :

250 гр. броколи

250 гр. сварено пилешко месо

/ може да използвате и друго сварено месо , филе , бекон и др. ,

може да го приготвите и без месо. /

200 гр. гъби

за поливката :

3 бр. яйца

200 гр. заквасена сметана

100 гр. сметана за готвене

100 гр. кашкавал / гауда , ементал и др. жълти сирена /

1 ч.л. сол

½ ч.л. черен пипер

½ ч.л. куркума

Приготвяне :

на основата :

Към киселото мляко прибавяме содата и разбъркваме , за да шупне.

Разбиваме яйцата и добавяме киселото мляко.



Настъргваме моцарелата / ползвах бяла / и кашкавала.

Смесваме моцарелата , кашкавала и изварата.


Загряваме сместа в микровълновата фурна няколко минути / 2 – 3 мин. /.

/ Може да ги загреете и на водна баня. /

Целта е моцарелата и кашкавала да омекнат и да се точат като ластик.  

Прибавяме кокосовото брашно и хуска.

 


Прибавяме сместа с яйцата , като продължаваме да месим.

Получаваме смес подобна на обикновено тесто.


Покриваме съда с тестото и го оставяме да си „почине“ около 20 – 30 мин.

Размесваме го отново и го разстиламе в тавичка със свалящ се ринг върху хартия за печене.

Разстиламе го с ръце / дебелината да е около 1 – 1,5 см. / ,

като повдигаме по стените , за да се образува борд.

 


В основата го надупчваме с вилица , за да не се надуе при печенето.

Запичаме в загрята до 180 градуса фурна около 25 – 30 мин.


за плънката :

Задушаваме броколите за около 7 - 8 мин. в микровълновата

или ги потапяме за кратко / няколко минути / във вряща вода и

веднага след това в ледена вода , леко да поомекнат.

Накъсваме ги на розички.

Нарязваме гъбите. / Ползвах замразени. /

Смесваме броколите , гъбите и пилешкото месо.


След като блата се е позапекъл го вадим от фурната и

подреждаме върху него плънката.

 


за поливката :

Разбиваме яйцата и прибавяме към тях заквасената сметана и сметаната за готвене.


Прибавяме подправките и разбъркваме.

 

Настъргваме кашкавала и го прибавяме.



Получената смес поливаме върху плънката , като се стремим да е равномерно.



Дозапичаме във фурната , докато се позачерви отгоре / около 30 – 40 мин. /.

 










Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/blog-post_11.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...