Киш / Кето / с броколи , пиле и гъби
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/blog-post_11.html
Продукти :
за основата :
2 бр. яйца
250 гр. извара
125 гр. моцарела
60 гр. кашкавал / гауда , ементал /
30 гр. кокосово брашно
5 гр. хуск
1 с.л. кисело мляко
¼ ч.л. сода за хляб
¼ ч.л. сол
за плънката :
250 гр. броколи
250 гр. сварено пилешко месо
/ може да използвате и друго сварено месо , филе , бекон и др. ,
може да го приготвите и без месо. /
200 гр. гъби
за поливката :
3 бр. яйца
200 гр. заквасена сметана
100 гр. сметана за готвене
100 гр. кашкавал / гауда , ементал и др. жълти сирена /
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
½ ч.л. куркума
Приготвяне :
на основата :
Към киселото мляко прибавяме содата и разбъркваме , за да шупне.
Разбиваме яйцата и добавяме киселото мляко.
Настъргваме моцарелата / ползвах бяла / и кашкавала.
Смесваме моцарелата , кашкавала и изварата.
Загряваме сместа в микровълновата фурна няколко минути / 2 – 3 мин. /.
/ Може да ги загреете и на водна баня. /
Целта е моцарелата и кашкавала да омекнат и да се точат като ластик.
Прибавяме кокосовото брашно и хуска.
Прибавяме сместа с яйцата , като продължаваме да месим.
Получаваме смес подобна на обикновено тесто.
Покриваме съда с тестото и го оставяме да си „почине“ около 20 – 30 мин.
Размесваме го отново и го разстиламе в тавичка със свалящ се ринг върху хартия за печене.
Разстиламе го с ръце / дебелината да е около 1 – 1,5 см. / ,
като повдигаме по стените , за да се образува борд.
В основата го надупчваме с вилица , за да не се надуе при печенето.
Запичаме в загрята до 180 градуса фурна около 25 – 30 мин.
за плънката :
Задушаваме броколите за около 7 - 8 мин. в микровълновата
или ги потапяме за кратко / няколко минути / във вряща вода и
веднага след това в ледена вода , леко да поомекнат.
Накъсваме ги на розички.
Нарязваме гъбите. / Ползвах замразени. /
Смесваме броколите , гъбите и пилешкото месо.
След като блата се е позапекъл го вадим от фурната и
подреждаме върху него плънката.
за поливката :
Разбиваме
яйцата и прибавяме към тях заквасената сметана и сметаната за готвене.
Прибавяме подправките и разбъркваме.
Настъргваме кашкавала и го прибавяме.
Получената смес поливаме върху плънката , като се стремим да е равномерно.
Дозапичаме във фурната , докато се позачерви отгоре / около 30 – 40 мин. /.
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/blog-post_11.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар