Кето чийзкейк с тиква без печене
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/normal-0-21-false-false-false-bg-x-none.html
Тъй като много обичам тиква реших да приготвя един кето чийзкейк.
Всъщност , не знам колко точно тиквата е кето ?! 😉 😏
В различните източници на информация на 100 гр. тиква се посочват
от 4 - 5 до 10 - 20 гр въглехидрати.
Точно затова оставих всеки сам да прецени за себе си -
дали да я консумира или не ?!
Някои автори на кето режими я включват в кето менюто ,
но други пък я отричат , така , че всеки сам да прецени ,
дали ще я включи в менюто си или не ?!
Ако не сте на кето режим на хранене , може да замените еритритола с мед или захар на вкус.
Трябва да имате предвид , че различните видове тикви са с различна сладост.
По мои лични наблюдения тиквите от типа „цигулка“ са най – сладки.
Рецептата е много лесна и бърза за приготвяне.
Продукти :
650 гр. / около / сварена тиква
200 гр. крема сирене
60 гр. масло
2 с.л. еритритол / или стевия /
/ ако тиквата не е сладка може и повече /
10 гр. желатин
60 мл. вода
½ ч.л. канела
1 бр. ванилия
щипка индийско орехче / по желание /
150 гр. сурови бадеми
100 гр. орехи / може само орехи или само бадеми /
1 с.л. еритритол
1 бр. ванилия
Приготвяне :
Сваряваме тиквата.
/ Аз я
сварих на пара в мултикукъра под налягане за около 15 мин. /
Към желатина прибавяме студената вода и го оставяме да набъбне.
/ Ако увеличите количеството на тиквата или пък искате да е по – стегнат чийзкейка
трябва да сложите 20 гр. желатин и 120 мл. вода. /
Към тиквата прибавяме крема сиренето , маслото / да е течно , но не горещо /.
Прибавяме канелата , ванилията и индийското орехче.
Пасираме с пасатор или разбиваме с миксер.
Втечняваме желатина на водна баня или в микровълновата за около 20 сек.
Прибавяме го и продължаваме да пасираме.
Получената смес прехвърляме в силиконова форма с диаметър около 20 см.
Поставяме я в хладилник , за да стегне.
Смиламе
ядките на възможно най – ситно и прибавяме към тях еритритола и ванилията.
Изсипваме ги върху стегналия крем с тиквата , като подравняваме и леко притискаме.
Връщаме отново в хладилника.
След като чийзкейка е престоял няколко часа / аз го оставих една нощ / ,
го обръщаме внимателно върху подходяща за сервиране чиния.
Може да избегнете момента с обръщането , ако го приготвите в тавичка със свалящ се ринг.
В този случай първо трябва да сложите смлените ядки ,
играещи роля на блат и след това върху тях да изсипете крема с тиквата.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/normal-0-21-false-false-false-bg-x-none.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар