Translate

вторник, 13 октомври 2020 г.

Кето чийзкейк с тиква без печене



Кето чийзкейк с тиква без печене

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/normal-0-21-false-false-false-bg-x-none.html

Тъй като много обичам тиква реших да приготвя един кето чийзкейк.

Всъщност , не знам колко точно тиквата е кето ?! 😉 😏  

В различните източници на информация на 100 гр. тиква се посочват

 от 4 - 5 до 10 - 20 гр въглехидрати.

Точно затова оставих всеки сам да прецени за себе си - 

дали да я консумира или не ?!

Някои автори на кето режими я включват в кето менюто , 

но други пък я отричат , така , че всеки сам да прецени , 

дали ще я включи в менюто си или не ?!

Ако не сте на кето режим на хранене , може да замените еритритола с мед или захар на вкус.

Трябва да имате предвид , че различните видове тикви са с различна сладост.

По мои лични наблюдения тиквите от типа „цигулка“ са най – сладки.

Рецептата е много лесна и бърза за приготвяне.

Продукти :

650 гр.  / около / сварена тиква

200 гр. крема сирене

60 гр. масло

2  с.л. еритритол / или стевия /

/ ако тиквата не е сладка може и повече /

10 гр. желатин

60 мл. вода

½ ч.л. канела

1 бр. ванилия

щипка индийско орехче / по желание /

 

150 гр. сурови бадеми

100 гр. орехи / може само орехи или само бадеми /

1 с.л. еритритол

1 бр. ванилия

Приготвяне :

Сваряваме тиквата.

/ Аз я сварих на пара в мултикукъра под налягане за около 15 мин. /

 

Към желатина прибавяме студената вода и го оставяме да набъбне.

/ Ако увеличите количеството на тиквата или пък искате да е по – стегнат чийзкейка

трябва да сложите 20 гр. желатин и 120 мл. вода. /

Към тиквата прибавяме крема сиренето , маслото / да е течно , но не горещо /. 

Прибавяме канелата , ванилията и индийското орехче.

 

Пасираме с пасатор или разбиваме с миксер.


Втечняваме желатина на водна баня или в микровълновата за около 20 сек.

Прибавяме го и продължаваме да пасираме.


Получената смес прехвърляме в силиконова форма с диаметър около 20 см.

Поставяме я в хладилник , за да стегне.

Смиламе ядките на възможно най – ситно и прибавяме към тях еритритола и ванилията.


Изсипваме ги върху стегналия крем с тиквата , като подравняваме и леко притискаме.

Връщаме отново в хладилника.

След като чийзкейка е престоял няколко часа / аз го оставих една нощ / ,

го обръщаме внимателно върху подходяща за сервиране чиния.

Може да избегнете момента с обръщането , ако го приготвите в тавичка със свалящ се ринг.

В този случай първо трябва да сложите смлените ядки ,

играещи роля на блат и след това върху тях да изсипете крема с тиквата.

 









Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея : 

  https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/normal-0-21-false-false-false-bg-x-none.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...