Яйчено руло с шунка / прошуто
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/01/blog-post_15.html
Продукти :
за блата :
5 бр. яйца
250 гр. моцарела / бяла - 2 топчета /
150 гр. кашкавал / или гауда /
150 гр. кисело мляко
300 – 350 гр. прошуто или шунка
/ може да използвате филе , бекон , колбас /
3 – 4 стръка пресен лук
½ ч.л. сода за хляб
½ ч.л. сол
½ ч.л. черен ипер
½ ч.л. куркума
щипка чили
по желание може да прибавите :
за по – голяма плътност 1 с.л. царевично нишесте / аз не добавих /
за разнообразие 1 – 2 с.л. настъргани твърди сирена
за намазване на рулото :
400 гр. заквасена сметана / една кофичка /
за пълнежа :
400 гр. замразена царевица / може да използвате и от консерва /
300 гр. гъби / ползвах замразени /
2 бр. средно големи моркова.
½ ч.л. черен пипер
около 50 гр. масло
1 ч.л. соев сос
½ ч.л. сол за гъбите + ½ ч.л. сол за царевицата / ако е от консерва е солена /
Приготвяне :
Разбиваме яйцата.
Прибавяме към киселото мляко содата и разбъркваме докато шупне.
Прибавяме ги към яйцата и разбъркваме.
Прибавяме и подправките : солта , черния пипер , куркумата и чилито.
Настъргваме моцарелата и кашкавала на ренде на едро и
ги прибавяме към горната смес.
Прибавяме твърдите сирена / по желание , може и без тях /.
Нарязваме пресния лук на дребно и също го прибавяме.
Разбъркваме добре.
Получената смес изсипваме в правоъгълна тава , с размери около 35 /45 см ,
върху намазана с масло хартия за печене.
Разпределяме сместа равномерно и заглаждаме.
Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна около 15 мин.
Вадим тавата от фурната и нареждаме шунката / прошутото.
Връщаме във фурната , докато се позачерви отгоре за още около 15 – 20 мин.
Вадим изпеченото руло и го завиваме внимателно още докато е горещо.
Оставяме го да се охлади напълно.
През това време си приготвяме плънката :
Първо задушаваме в масло царевицата за около 4 – 5 мин. , като прибавяме ½ ч.л. сол.
След това задушаваме в масло гъбите , като прибавяме към тях соевия сос и черния пипер.
Настъргваме морковите с помощта на ренде на едро.
Може да ги задушим отделно , аз ги прибавих към гъбите , просто леко да поомекнат.
Смесваме царевицата , гъбите и морковите и ги прехвърляме в подходяща цедка , за да се отцеди течността.
Мажем яйчения блат за рулото със заквасената сметана.
Разпределяме плънката отгоре равномерно.
Завиваме внимателно на руло и го оставяме на хладно да стегне ,
за около 2 – 3 часа.
Украсяваме и желание.
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/01/blog-post_15.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар