Translate

петък, 15 януари 2021 г.

Яйчено руло с шунка / прошуто

 

 

Яйчено руло с шунка / прошуто

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/01/blog-post_15.html 

Продукти :

за блата :

5 бр. яйца

250 гр. моцарела / бяла - 2 топчета /

150 гр. кашкавал / или гауда /

150 гр. кисело мляко

300 – 350 гр. прошуто или шунка 

/ може да използвате филе , бекон , колбас /

3 – 4 стръка пресен лук

½ ч.л. сода за хляб

½ ч.л. сол

½ ч.л. черен ипер

½ ч.л. куркума

щипка чили

по желание може да прибавите :

за по – голяма плътност 1 с.л. царевично нишесте / аз не добавих /

за разнообразие  1 – 2 с.л. настъргани твърди сирена

за намазване на рулото :

400 гр. заквасена сметана / една кофичка /

за пълнежа :

400 гр. замразена царевица / може да използвате и от консерва /

300 гр. гъби / ползвах замразени /

2 бр. средно големи моркова.

½ ч.л. черен пипер

около 50 гр. масло

1 ч.л. соев сос

½ ч.л. сол за гъбите + ½ ч.л. сол за царевицата / ако е от консерва е солена /

Приготвяне :

Разбиваме яйцата.

Прибавяме към киселото мляко содата и разбъркваме докато шупне.

Прибавяме ги към яйцата и разбъркваме.

Прибавяме и подправките : солта , черния пипер , куркумата и чилито.

Настъргваме моцарелата и кашкавала на ренде на едро и 

ги прибавяме към горната смес. 

Прибавяме твърдите сирена / по желание , може и без тях /.

Нарязваме пресния лук на дребно и също го прибавяме.

Разбъркваме добре.

Получената смес изсипваме в правоъгълна тава , с размери около 35 /45 см ,

върху намазана с масло хартия за печене.

 

Разпределяме сместа равномерно и заглаждаме.

 

Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна около 15 мин.

Вадим тавата от фурната и нареждаме шунката / прошутото.


Връщаме във фурната , докато се позачерви отгоре за още около 15 – 20 мин.

Вадим изпеченото руло и го завиваме внимателно още докато е горещо.

Оставяме го да се охлади напълно.

През това време си приготвяме плънката :

Първо задушаваме в масло царевицата за около 4 – 5 мин. , като прибавяме ½ ч.л. сол.

 



След това задушаваме в масло гъбите , като прибавяме към тях соевия сос и черния пипер.

Настъргваме морковите с помощта на ренде на едро.


Може да ги задушим отделно , аз ги прибавих към гъбите , просто леко да поомекнат.

Смесваме царевицата , гъбите и морковите и ги прехвърляме в подходяща цедка , за да се отцеди течността.



Мажем яйчения блат за рулото със заквасената сметана.


Разпределяме плънката отгоре равномерно.

Завиваме внимателно на руло и го оставяме на хладно да стегне ,

за около 2 – 3 часа.

Украсяваме и  желание.









Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея : 

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/01/blog-post_15.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...