Translate

неделя, 17 януари 2021 г.

Шарено руло




Шарено руло

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/01/blog-post_17.html

Продукти :

блат :

5 бр. яйца

100 гр. захар

120 гр. брашно

50 гр. краве масло

1 бр. ванилия / ванилена захар /

сладкарски бои – червена и зелена

крем :

500 гр. заквасена сметана

250 гр. маскарпоне

60 гр. пудра захар

1 бр. ванилия / ванилена захар /

пълнеж :

9 - 10 бр. мандарини или 6 – 7 бр. малки портокали

Приготвяне :

на блата :

Разделяме внимателно яйцата на жълтъци и белтъци.

Към белтъците прибавяме захарта и ванилената захар.

Разбиваме ги с помощта на миксер на висока скорост до пухкав сняг.

Прибавяме един по един жълтъците , като продължаваме да разбиваме.


Прибавяме разтопеното масло / да е течно , но не горещо /.

Накрая прибавяме пресятото брашно , като бъркаме на ръка внимателно.

Получената смес разделяме на три равни части.

Към едната част прибавяме червена боя , а към другата зелена ,

до достигане на желаната наситеност на цвета.


Може да използвате и други цветове в зависимост от повода по който ще приготвяте рулото.

Ако не харесвате сладкарски бои може да прибавите към едната част 1 ч.л. какао + 1 ч.л. прясно мляко / или вода / , а към другата 2 ч.л. какао + 2 ч.л. прясно мляко и така ще получите два нюанса кафяво.

Получените смеси прехвърляме в сладкарски триъгълни пликове 

или здрави найлонови торбички.

Отрязваме на върха на плика отвор около 0,5 см.


В правоъгълна тава с размери 30 / 40 см. върху намазана с масло хартия за 

печене шприцоваме получените смеси на редуващи се линии по диагонал

с ширина около 1,5 – 2 см.

 

Печем в предварително загрята фурна около 10 – 12 мин.

Внимавайте да не препечете блата , защото при навиването ще се начупи.



Веднага след изпичане навиваме блата  на руло още докато е горещ ,

като поставяме още една хартия за печене или тефлонова подложка.


 

Завиваме с памучна кърпа и го оставяме напълно да се охлади.

на крема :

Разбъркваме маскарпонето със заквасената сметана , пудрата захар и ванилията.

 Може с миксер за кратко или на ръка.


Мажем рулото с крема.

/ Отделяме няколко лъжици за украса. /


Нареждаме обелените  мандарини / портокали  една до друга в единия край на платката.

Завиваме много внимателно на руло и поставяме в хладилник да стегне.


Украсяваме по желание рулото с отделения крем.

 







Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/01/blog-post_17.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...