Шарено руло
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/01/blog-post_17.html
Продукти :
блат :
5 бр. яйца
100 гр. захар
120 гр. брашно
50 гр. краве масло
1 бр. ванилия / ванилена захар /
сладкарски бои – червена и зелена
крем :
500 гр. заквасена сметана
250 гр. маскарпоне
60 гр. пудра захар
1 бр. ванилия / ванилена захар /
пълнеж :
9 - 10 бр. мандарини или 6 – 7 бр. малки портокали
Приготвяне :
на блата :
Разделяме внимателно яйцата на жълтъци и белтъци.
Към белтъците прибавяме захарта и ванилената захар.
Разбиваме ги с помощта на миксер на висока скорост до пухкав сняг.
Прибавяме един по един жълтъците , като продължаваме да разбиваме.
Прибавяме разтопеното масло / да е течно , но не горещо /.
Накрая прибавяме пресятото брашно , като бъркаме на ръка внимателно.
Получената смес разделяме на три равни части.
Към едната част прибавяме червена боя , а към другата зелена ,
до достигане на желаната наситеност на цвета.
Може да използвате и други цветове в зависимост от повода по който ще приготвяте рулото.
Ако не харесвате сладкарски бои може да прибавите към едната част 1 ч.л. какао + 1 ч.л. прясно мляко / или вода / , а към другата 2 ч.л. какао + 2 ч.л. прясно мляко и така ще получите два нюанса кафяво.
Получените смеси прехвърляме в сладкарски триъгълни пликове
или здрави найлонови торбички.
Отрязваме на върха на плика отвор около 0,5 см.
В правоъгълна тава с размери 30 / 40 см. върху намазана с масло хартия за
печене шприцоваме получените смеси на редуващи се линии по диагонал
с ширина около 1,5 – 2 см.
Печем в предварително загрята фурна около 10 – 12 мин.
Внимавайте да не препечете блата , защото при навиването ще се начупи.
Веднага след изпичане навиваме блата на руло още докато е горещ ,
като поставяме още една хартия за печене или тефлонова подложка.
Завиваме с памучна кърпа и го оставяме напълно да се охлади.
на крема :
Разбъркваме маскарпонето със заквасената сметана , пудрата захар и ванилията.
Може с миксер за кратко или на ръка.
Мажем рулото с крема.
/ Отделяме няколко лъжици за украса. /
Нареждаме обелените мандарини / портокали една до друга в единия край на платката.
Завиваме много внимателно на руло и поставяме в хладилник да стегне.
Украсяваме по желание рулото с отделения крем.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/01/blog-post_17.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар