Translate

петък, 19 февруари 2021 г.

Мъфини с тиква и моцарела

 


Мъфини с тиква и моцарела

 

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

 

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

 

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_19.html

 

Реших да изпробвам едни малко по – нестандартни мъфини .

Като вложа в тях не много брашно и допълня с моцарела.

Също така понамалих и количеството захар.

Рецептата е за около 36 малки или 24 големи мъфини.

За 12 бр. трябва да намалите количеството на продуктите наполовина.


Продукти :

650 гр. сварена тиква

/ получена от 1 кг. сурова /

250 гр. моцарела

4 бр. яйца

200 гр. захар

250 гр. брашно

200 мл. течна сметана 30%

50 гр. масло

10 гр. бакпулвер

1 с.л. канела

1 ч.л. подправка микс / джинджифил , кардамон , индийско орехче и др. /

100 гр. орехи

Приготвяне :

Смиламе орехите с чопър / не на много ситно / или ги режем на дребно.

Настъргваме моцарелата.

 

 

Сваряваме тиквата и я отцеждаме.

Аз я варя в мултикукъра  под налягане на програма пара , за около 7 мин.

Прибавяме към нея сметаната и разтопеното масло / да е течно , но не и горещо. /

Прибавяме канелата и подправката.  

Пасираме я с пасатор.

Към тази смес прибавяме орехите и разбъркваме.

След това прибавяме моцарелата и също разбъркваме добре.


Отделно в друг съд разбиваме яйцата със захарта и ванилената захар до побеляване.

Прибавяме сместа с тиквата и бъркаме внимателно.


Накрая прибавяме пресятото с бакпулвера брашно и също бъркаме внимателно.


Разпределяме сместа във форма за мъфини.

За удобство може да ползвате силиконови  или хартиени подложки.



Печем мъфините в загрята фурна на 180 градуса около 40 мин.





Имайте предвид , че не се надуват кой знае колко ,

тъй като количеството на брашното и на бакпулвера не е голямо.

Изпечените мъфини охлаждаме върху решетка.


Като поизстинат ги вадим от формичките.

 



След като се охладят напълно може да ги полеете с шоколад или 

да ги поръсите с пудра захар.

Пробвайте да приготвите тази рецепта , няма да съжалявате !

Вкусът им е невероятен и се оказа , че тези мъфини са 

от оня бързо изчезващият вид. 














Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_19.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...