Translate

неделя, 20 януари 2019 г.

Кекс с крем от авокадо , извара и кокос




Кекс с крем от авокадо , извара и кокос

Продукти за блата :
125 гр. масло  / 1 пакетче меко /
250 гр. захар
1 бр. ванилия
3 бр. яйца
250 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
20 гр. какао

Крем :
2 бр. яйца
1 бр. голямо / или 2 бр. малки / авокадо
350 гр. извара / за предпочитане сладкарска има я в Лидл/
100 гр. пудра захар
50 гр. кокос
1 бр. ванилия
1 с.л. сок от лимон
щипка сладкарска боя - за да е наситен зеления цвят / може и без нея/


Приготвяне :
Блат :
Маслото разбиваме със захарта и ванилията до побеляване.
Прибавятме  едно по едно яйцата.
Накрая прибавяме предварително пресяти и размесени брашното , бакпулвера и какаото.
Получава се гъста смес.



Крем :
Авокадото трябва да е меко / т. е. узряло /. Обелваме го и го нарязваме на парчета.
Пасираме го заедно с пудрата захар и ванилията. Прибавяме сока от лимон. 
Ако искате да декорирате кекса сега е момента да си отделите малка част от крема. 


Прибавяме яйцата и разбиваме добре.


Накрая прибавяме кокосовите стърготини.


Разделяме мислено на две части сместа за блата.


Във форма за кекс слагаме един ред от сместа за блата и заглаждаме.
Върху нея сипваме цялото количество крем.


Върху крема много внимателно с лъжица разпределяме другата половина от сместа за блата.



Печем на 200 градуса в загрята фурна около час до суха клечка.
При необходимост слагаме фолио отгоре да не прегори.
Изчакваме кекса да се охлади напълно и тогава го обръщаме.
Може да го украсим по желание.
Този кекс при разрязване е много ефектен на вид , а пък и вкусът му си заслужава!










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...