Кекс с крем от авокадо , извара и
кокос
Продукти за блата :
125 гр. масло / 1 пакетче меко /
250 гр. захар
1 бр. ванилия
3 бр. яйца
250 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
20 гр. какао
Крем :
2 бр. яйца
1 бр. голямо / или 2 бр. малки / авокадо
350 гр. извара / за предпочитане сладкарска има я в Лидл/
100 гр. пудра захар
50 гр. кокос
1 бр. ванилия
1 с.л. сок от лимон
щипка сладкарска боя - за да е наситен зеления цвят / може и без
нея/
Приготвяне :
Блат :
Маслото разбиваме със захарта и ванилията до побеляване.
Прибавятме едно по едно яйцата.
Прибавятме едно по едно яйцата.
Накрая прибавяме предварително пресяти и размесени брашното , бакпулвера и какаото.
Получава се гъста смес.
Крем :
Авокадото трябва да е
меко / т. е. узряло /. Обелваме го и го нарязваме на парчета.
Пасираме го заедно с
пудрата захар и ванилията. Прибавяме сока от лимон.
Ако искате да декорирате
кекса сега е момента да си отделите малка част от крема.
Прибавяме яйцата и
разбиваме добре.
Накрая прибавяме
кокосовите стърготини.
Разделяме мислено на две части
сместа за блата.
Във форма за кекс слагаме един ред от сместа за блата и заглаждаме.
Върху нея сипваме цялото
количество крем.
Върху крема много
внимателно с лъжица разпределяме другата половина от сместа за блата.
Печем на 200 градуса в загрята фурна около час до суха клечка.
При необходимост слагаме фолио отгоре да не прегори.
Изчакваме кекса да се
охлади напълно и тогава го обръщаме.
Може да го украсим по
желание.
Този кекс при разрязване
е много ефектен на вид , а пък и вкусът му си заслужава!
Няма коментари:
Публикуване на коментар