Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата:
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/01/blog-post_21.html
2 бр. ванилия
50 гр. бял шоколад
50 гр. кокосови стърготини
Приготвяне :
блат :Разбиваме яйцата и захарта до побеляване.
Прибавяме олиото.крем :
Разтваряме нишестето в 200 мл. студена вода.
Отделно в около 300 мл. вода разтваряме желатина и го оставяме да набъбне.
Млякото слагаме да заври. Добавяме към него захарта и разтвореното нишесте като бъркаме
непрекъснато. Като се посгъсти го махаме от котлона и към него добавяме набъбналия желатин.
Разбъркваме добре. Изчакваме леко да се охлади.
Подбираме си купа с формата на полусфера с диаметър около 25 – 27 см.
Накъсваме / или нарязваме / блата на големи хапки.
Обличаме вътрешната и част с прозрачно домакинско фолио или найлонова торбичка.
Първо слагаме няколко лъжици от крема.
След това няколко парченца блат и няколко парченца банан / нарязан на шайби /.
Редуваме крем , блат и банан около три пъти.
Последният слой завършваме с по – големи парчета от блата.
Завиваме с фолио и поставяме тортата да се охлади и стегне добре.
При мен това беше една нощ.
Крем за декорация:
Слагаме на котлона захарта и водата да се варят.
Едновременно с това започваме да разбиваме с миксер белтъците със щипката сол.
Когато захарния сироп започне да образува лениви мехури значи е готов / около 7-8 мин./.
За проба може да накапем една капка от сиропа в чиния.
Ако от тази капка с пръсти можем да оформим стъклено топче значи сиропа е готов.
Прибавяме към него лимонената киселина.
Гъстия захарен сироп изливаме на тънка струйка при белтъците като продължаваме да
разбиваме.
Разбиваме докато се охлади белтъчния крем / около 10 мин. /.
Разпределяме го в 6 бр. купи . Добавяме подходяща боя за хранителни цели.
Така получаваме желаните от нас цветове на крема – в случая 6 цвята.
Охладената
вече торта обръщаме в подходяща за сервиране чиния и много внимателно отделяме фолиото.
Украсяваме с
помощта на сладкарски пош и накрайник звезда като редуваме цветовете.
Става много
красива и свежа на вид торта с преливащи цветове като дъга.
Много е лесна и бърза за приготвяне и много вкусна!
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/01/blog-post_21.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар