Малки крем - тортички сърчица
Ами , идеята ми
дойде от там , че доста време гледах в една кулинарна група така наречената
Торта Три шоколада.
И тъй като
наскоро си бях купила тази силиконова форма на сърчица много ми се искаше да
направя в нея нещо ефектно и вкусно. И така стигнах до тази рецепта.
Продукти :
500 мл. сметана / сладкарска /
100 гр. захар
40 гр. желатин
50 гр. шоколад / млечен или черен /
За бисквитения блат :
13 - 14 бисквити
50 гр. смлени орехи,
2 с. л. маскарпоне ( може и масло )
100 мл. прясно мляко
1 с. л. какао
1 бр. ванилия.
За червения крем :
3 бр. смлени червени сливи /
може и друг червен плод според сезона /
2 с.л. пудра захар
В 300 мл. студена вода
оставяме желатина да набъбне.
Отделяме 4 с.л. от набъбналия желатин / за червения крем и за бисквитения блат /.
Отделяме 4 с.л. от набъбналия желатин / за червения крем и за бисквитения блат /.
Сметаната и захарта загряваме на котлона. След като захарта се разтвори се прибавя
набъбналия желатин. Разделяме на две части сметановата смес.
В едната слагаме шоколада / начупен или нарязан на дребно /. Така получаваме кафявата смес. Другата оставяме бяла.
В едната слагаме шоколада / начупен или нарязан на дребно /. Така получаваме кафявата смес. Другата оставяме бяла.
Бисквитения блат приготвяме като смиламе бисквитите , орехите , маскарпонето , прясното мляко , какаото и ванилията. От отделения желатин / който трябва да сме
разтопили на водна баня предварително / добавяме две с.л. към тази смес.
За червения крем
смиламе червените сливи и прецеждаме през по - едра цедка. Добавяме пудрата захар и другите
две с.л. желатин.
Наливаме като разпределяме по равно във формичките (
става красиво и в стъклени чаши със столче ) първо бялата смес и охлаждаме минимум 30 мин. , за да стегне. След
това наливаме кафявата смес и отново охлаждаме. Накрая разпределяме бисквитения блат и също охлаждаме.
След като стегне добре ,
обръщаме в подходяща чиния за сервиране и много внимателно махаме силиконовата
форма. За да махнем по – лесно силиконовата форма можем леко да замразим крем –
тортичките.
И най накрая разпределяме
и червената смес и охлаждаме.
Получават се много
симпатични малки крем – тортички.
Може да използвате и
други формички , както и голяма силиконова форма.
Всичко е въпрос на вашето
въображение.
Опитайте няма да
съжалявате!
Ефекта койте ще
постигнете с тази рецепта е направо УАУ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар