Translate

вторник, 22 януари 2019 г.

Малки крем - тортички сърчица




Малки крем - тортички сърчица


Ами , идеята ми дойде от там , че доста време гледах в една кулинарна група така наречената Торта Три шоколада.
И тъй като наскоро си бях купила тази силиконова форма на сърчица много ми се искаше да направя в нея нещо ефектно и вкусно. И така стигнах до тази рецепта.

Продукти :
500 мл. сметана / сладкарска /
100 гр. захар
40 гр. желатин
50 гр. шоколад / млечен или черен /

За бисквитения блат :
13 - 14 бисквити
50 гр. смлени орехи,
2 с. л. маскарпоне ( може и масло )
100 мл. прясно мляко
1 с. л. какао
1 бр. ванилия.

За червения крем :
3 бр. смлени червени сливи  / може и друг червен плод според сезона /
2 с.л. пудра захар

В 300 мл. студена вода оставяме желатина да набъбне. 
Отделяме 4 с.л. от набъбналия желатин / за червения крем и за бисквитения блат /.
Сметаната и захарта загряваме на котлона. След като захарта се разтвори се  прибавя  набъбналия желатин. Разделяме на две части сметановата смес. 
В едната слагаме шоколада / начупен или нарязан на дребно /. Така получаваме кафявата смес. Другата оставяме бяла.
Бисквитения блат приготвяме като смиламе бисквитите , орехите , маскарпонето , прясното мляко , какаото и ванилията. От отделения желатин / който трябва да сме разтопили на водна баня предварително / добавяме две с.л. към тази смес.
За червения крем смиламе червените сливи и прецеждаме през по - едра цедка. Добавяме пудрата захар и другите две с.л. желатин.
Наливаме като разпределяме по равно във формичките ( става красиво и в стъклени чаши със столче ) първо бялата смес и охлаждаме минимум 30 мин. , за да стегне. След това наливаме кафявата смес и отново охлаждаме. Накрая разпределяме бисквитения блат и също охлаждаме.
След като стегне добре , обръщаме в подходяща чиния за сервиране и много внимателно махаме силиконовата форма. За да махнем по – лесно силиконовата форма можем леко да замразим крем – тортичките.
И най накрая разпределяме и червената смес и охлаждаме.
Получават се много симпатични малки крем – тортички.
Може да използвате и други формички , както и голяма силиконова форма.
Всичко е въпрос на вашето въображение.
Опитайте няма да съжалявате!
Ефекта койте ще постигнете с тази рецепта е направо УАУ!








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...