Яйчена солена торта
Продукти :
6 бр. жълтъци и 3 бр. белтъци / или 6 бр.
яйца /
100 мл. прясно мляко
30 гр. масло
1 к.л. сол
½
к.л. черен пипер
щипка сода за хляб
100 гр. сирене
100 гр. кашкавал
100 гр. кисели краставички
1 бр. авокадо голямо / или 2 бр. малки /
250 гр. извара / за предпочитане
сладкарска има я в Лидл /
Приготвяне
:
Отделяме три белтъка и ги оставяме в хладилник.
Разбиваме останалите жълтъци и яйца със
солта , содата и черния пипер. Прибавяме прясното мляко. Намазваме
тигана / желателно е да е с незалепващо покритие / с масло.
Разделяме на око яйчената смес на три
части и печем три омлета. Изчакваме да се охладят.
Пасираме нарязаното авокадо и сметаната до гладка кремообразна смес.
Сиренето натрошаваме с вилица , кашкавала
настъргваме а киселите краставички режем на кубчета. Всеки омлет намазваме с крема и разпределяме върху единия краставичките
, върху другия сиренето и върху третия кашкавала. Поставяме ги един върху друг
като торта. Мажем леко отстрани с крема.
Разбиваме отделените белтъци със щипка сол
до сняг.
Запичаме ги във фурната на 180 градуса за
няколко минути , най - добре върху намазана с масло хартия за печене.
Готовите белтъци слагаме като последен
блат на яйчената торта.Украсяваме пожелание.
Аз украсих като сложих останалия крем в
сладкарски пош и просто щприцовах отстрани с подходящ накрайник.
Добре е да се остави в хладилник поне за един час да
стегне.
Може да пробвате тази рецепта , като не е
задължително да използвате посочените продукти за плънка. Може да използвате други / на Ваш вкус продукти
/ като филе , гъби и т.н.
Няма коментари:
Публикуване на коментар