Translate

четвъртък, 24 януари 2019 г.

Яйчена солена торта



Яйчена солена торта

Продукти :
6 бр. жълтъци и 3 бр. белтъци / или 6 бр. яйца /
100 мл. прясно мляко
30 гр. масло
1 к.л. сол
½  к.л. черен пипер
щипка сода за хляб
100 гр. сирене
100 гр. кашкавал
100 гр. кисели краставички
1 бр. авокадо голямо / или 2 бр. малки /
250 гр. извара / за предпочитане сладкарска има я в Лидл /

Приготвяне :
Отделяме три белтъка и ги оставяме в хладилник.
Разбиваме останалите жълтъци и яйца със солта , содата и черния пипер. Прибавяме прясното мляко. Намазваме  тигана / желателно е да е с незалепващо покритие / с масло.
Разделяме на око яйчената смес на три части и печем три омлета. Изчакваме да се охладят.
Пасираме нарязаното авокадо и сметаната до гладка кремообразна смес.
Сиренето натрошаваме с вилица , кашкавала настъргваме а киселите краставички режем на кубчета. Всеки омлет намазваме с крема и разпределяме върху единия краставичките , върху другия сиренето и върху третия кашкавала. Поставяме ги един върху друг като торта. Мажем леко отстрани с крема.
Разбиваме отделените белтъци със щипка сол до сняг.
Запичаме ги във фурната на 180 градуса за няколко минути , най - добре върху намазана с масло хартия за печене.
Готовите белтъци слагаме като последен блат на яйчената торта.Украсяваме пожелание.
Аз украсих като сложих останалия крем в сладкарски пош и просто щприцовах отстрани с подходящ накрайник.
Добре е да се остави в хладилник поне за един час да стегне.

Може да пробвате тази рецепта , като не е задължително да използвате посочените продукти за плънка. Може да използвате други / на Ваш вкус продукти / като филе , гъби и т.н.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...