Кюфтенца на фурна с гъби ,
кашкавал и извара
Продукти :
400 гр. кайма
250 гр. гъби / нарязани на кубчета /
100 гр. настърган кашкавал
2 стръка пресен лук / нарязан на ситно /
2 бр. яйца
100 гр. извара
1 с.л. горчица
1 ч.л. чубрица
1 к.л. черен пипер
1 к.л. куркума
1 к.л. червен пипер
щипка чили
1 ч.л. сол / ако каймата не е солена /
По желание може
да добавите 2 – 3 с. л. галета и ако каймата е суха няколко лъжици олио или
друга мазнина. / В случая аз
не ги добавих. /
Приготвяне :
Всички продукти
размесваме добре. Оформяме като топчета /може и с
лъжица/ с диаметър около 5 – 6 см. Печем в тавичка върху хартия за печене на 220 градуса
около 40 мин.
Тези кюфтенца
са малко по – различни от традиционните , но са много вкусни.
Може да ги
сервирате със салата и подходящ сос по Ваш вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар