Обърнат сладкиш
с кайсии / сливи ,
карамелен сироп и ядки
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/01/blog-post_31.html
Продукти за блата :
4 бр. яйца
60 гр. пудра захар
60 гр. кристална захар / може 120 гр. общо кристална /
200 гр. брашно
100 мл.прясно мляко
100 гр.. сурови ядки / орехи , бадеми , кашу…. по желание /
8 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия
кора от 1/2 лимон
щипка сол
6 - 7 бр. кайсии
6 - 7 бр. сливи
Продукти за карамеления
сироп :
130 гр. захар
90 гр. масло
5 с.л. течна сметана
1 бр. ванилия
Приготвяне на карамеления сироп:
Загряваме
маслото на котлон в подходящ малък съд.
Добавяме захарта и разбъркваме до получаване на светло кафяв цвят.
Сваляме от огъня и добавяме течната сметана и ванилията.
Приготвяне на блата :
Смиламе ядките.
Смиламе ядките.
Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци.
Разбиваме с миксер белтъците с щипката сол и пудрата захар до получаването на сняг.
Разбиваме жълтъците , кристалната захар и ванилията.
Към тях прибавяме топлото прясно мляко , кората от лимон и ванилията.
Прибавяме и пресятото с бакпулвера брашно.
Към тази смес прибавяме разбитите на сняг белтъци.
Прибавяме ги на порции , като бъркаме много внимателно по стените на съда
и внимаваме сместа да не спадне.
Накрая добавяме и смлените сурови ядки.
Нареждаме почистените и разполовени кайсии и сливи ,
с отрязаната част нагоре в тава , върху намазана с масло хартия за
печене.
Поливаме плодовете с карамеления сироп.
Готовата кексова смес изсипваме внимателно върху тях.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 1 час.
Проверяваме с дървено шишче дали е изпечено - тест суха клечка.
При необходимост завиваме с алуминиево фолио отгоре , за да не прегори.
След изпичане добре охладения сладкиш обръщаме в подходяща за сервиране
чиния.
Невероятен на вкус сладкиш с плодове!
Пробвайте тази рецепта ако обичате плодови сладкиши , мисля че ще ви
хареса!
Може да изпробвате рецептата и с други плодове.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите
следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/01/blog-post_31.html
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/01/blog-post_31.html
Благодаря на
всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар