Содена питка за
Бъдни вечер
Продукти:
3 ч. ч. брашно /
1 ч. ч. = 220 мл. /
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода за
хляб
1 с. л. оцет
5 с. л. олио
1 ч. ч. вода /
леко топла /
Приготвяне :
Към пресятото
брашно прибавяме солта .
Угасяваме содата
с оцета и ги прибавяме .
Добавяме олиото и
водата .
Месим до
получаване на меко тесто .
Оформяме го на
топка , и го завиваме с кърпа .
Оставяме го около 15 мин. да почине .
Украсяваме и оформяме по желание .
В случая пекох
върху хартия за печене в тавичка със свалящ се ринг
с диаметър 26 – 27 см. на 180 градуса около 35 мин .
с диаметър 26 – 27 см. на 180 градуса около 35 мин .
След изваждането
от фурната е добре да се напръска с вода и
да се завие с кърпа , за да остане мека .
да се завие с кърпа , за да остане мека .
Намазах питката
със зехтин .
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите
следния линк към нея :
Благодаря на
всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар