Кюфтета на фурна
Не знам дали има някой , който не обича
кюфтета ?!?
И така. Трябваше да се готви нещо за
вечеря.
Извадих каймата от фризера и децата казаха : - Кюфтета!
Добре! Съгласих се , защото вкъщи всички ги
обичат.
Размесих каймата и оформих топчетата.
Тогава ми хрумна : хайде този път да са на фурна !
Много по – лесно и удобно върху хартия за
печене.
Продукти
:
600 гр. кайма
1 бр. яйце
1 глава лук / средна /
2 – 3 с.л. кисело мляко
щипка сода за хляб
2 бр. филийки хляб
2 – 3 с.л. олио или зехтин / ако е суха
каймата /
1 с.л. чубрица
1 ч.л. сол / ако каймата не е солена /
1 ч.л. червен пипер
1 к.л. черен пипер
1 к.л. кимион
щипка чили
По
желание :
2 с.л. соев сос
1 с.л. горчица
1 ч.л. куркума
Може и други подправки , който каквито
обича за кюфтета.
Приготвяне
:
Накисваме филийките със студена вода да
омекнат. Изстискваме от тях водата.
Лукът винаги настъргвам на средна гъстота
на рендето. Към киселото мляко прибавяме содата. Прибавяме ги към каймата , яйцата и
подправките. Омесваме добре каймата докато всички съставки се разпределят
равномерно. Оформяме си топчета с големина около 6 – 7 см диаметър.
Редим в подходяща тава върху хартия за
печене. Печем на 220 градуса около 30 – 35 мин.
Много удобно и много бързо! Стават много
вкусни. Спестявате си време в пържене и стоене на котлона. Не миете мазен тиган.
Няма коментари:
Публикуване на коментар