Translate

петък, 4 януари 2019 г.

Торта „Розова“ с малини





Торта „Розова“ с малини

Продукти за блатовете:
150 гр. масло 
150 гр. захар  / 50 гр. + 100 гр. /
1 ванилия
4 яйца / 4 жълтъка и 4 белтъка /
200 мл. прясно мляко
250 гр. брашно
1 с. л. бакпулвер
щипка сол
 
1.Маслото се разбива със захарта. 
   Прибавят се ванилията , един по един жълтъците и прясното мляко.
   Накрая се добавя брашното с прибавения към него бакпулвер. 

2.В отделна купа се разбиват белтъците със щипка сол. 
   Прибавят се 100-те  гр. захар до получаването на сняг.
   Двете смеси се съединяват и разбъркват внимателно. 

Получената смес делим на две като
към едната добавяме :
30гр. кокосови стърготини ,
2 с.л. какао
4 с.л. прясно мляко 
към другата :
100 гр. смляни орехи.
Така получаваме два блата.
Всеки блат печем на 165 градуса в тавичка със свалящ се ринг ,
върху хартия за печене около 45 мин.
Всеки блат внимателно разрязваме на две.
Така получаваме четири тънки блата.


Крем:
250 гр. малини /в случая бяха замразени/
7 с. л. желираща захар
400 гр. заквасена сметана   
400 гр. извара / сладкарска /
2 бр. ванилии
Малините се оставят да поврат около 5 мин. с желиращата захар.
Охлаждат се и се разбъркват със заквасената  сметана изварата и  ванилията.
Редуваме блат , крем , блат , крем до окончателното оформяне на тортата.
Украсяваме : по желание
В случая украсих със 100 гр. разтопен шоколад , излят на тънка струйка през фунийка направена от хартия за печене.
И белтъчен крем.













Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...