Торта „Розова“ с
малини
Продукти за блатовете:
150 гр.
масло
150 гр.
захар / 50 гр. + 100 гр. /
1 ванилия
4 яйца / 4
жълтъка и 4 белтъка /
200 мл. прясно
мляко
250 гр. брашно
1 с. л. бакпулвер
щипка сол
1.Маслото се разбива
със захарта.
Прибавят се ванилията , един по един жълтъците и прясното мляко.
Накрая се добавя брашното
с прибавения към него бакпулвер.
2.В отделна купа се
разбиват белтъците със щипка сол.
Прибавят се 100-те гр. захар до получаването на сняг.
Двете смеси се
съединяват и разбъркват внимателно.
Получената смес делим
на две като
към едната добавяме :
30гр. кокосови
стърготини ,
2 с.л. какао
4 с.л. прясно
мляко
към другата :
100 гр. смляни
орехи.
Така получаваме
два блата.
Всеки блат печем
на 165 градуса в тавичка със свалящ се ринг ,
върху хартия за печене около 45
мин.
Всеки блат
внимателно разрязваме на две.
Така получаваме
четири тънки блата.
Крем:
250 гр. малини /в
случая бяха замразени/
7 с. л. желираща
захар
400 гр.
заквасена сметана
400 гр. извара / сладкарска /
2 бр. ванилии
Малините се
оставят да поврат около 5 мин. с желиращата
захар.
Охлаждат се и се
разбъркват със заквасената сметана
изварата и ванилията.
Редуваме блат ,
крем , блат , крем до окончателното оформяне на тортата.
Украсяваме : по
желание
В случая украсих
със 100 гр. разтопен шоколад , излят на тънка струйка през фунийка направена от
хартия за печене.
И белтъчен крем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар