Translate

сряда, 13 февруари 2019 г.

Торта Сърце и кексчета / мъфини / с извара , кокосови стърготини и парченца бял шоколад


Торта Сърце и кексчета / мъфини /

с извара , кокосови стърготини и парченца бял шоколад

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/02/blog-post_13.html

 

Продукти :
За блатовете:
2 бр. яйца
500 гр. брашно
500 гр. извара / сладкарска  /
350 мл. прясно мляко
250 гр. захар
100 гр. масло
100 гр. кокосови стърготини
100 гр. бял шоколад
30 гр. какао
15 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия
1 к.л. сол
червена сладкарска боя
 
За крема:
2 бр. банани
500 гр. заквасена сметана
250 гр. маскарпоне
100 гр. пудра захар
10 гр. желатин
1 бр. ванилия

Приготвяне :
Разбиваме яйцата , захарта , ванилията и изварата.
Прибавяме затопленото мляко и мекото масло.
Прибавяме боята за да се получи желания цвят.
 

 
Смесваме брашното , какаото , бакпулвера и солта и ги пресяваме.
Добавяме ги към сместа.
Накрая добавяме нарязания на парченца шоколад и кокосовите стърготини , 
като внимателно разбъркваме.

 
 
 
Първо разсипваме част от получената смес във форма за мъфини – 6 бр.
 

 
Останалата част разделяме на три равни части.
 

 
Печем три блата върху хартия за печене на 180 градуса 35 – 40 мин.
Тавата е с диаметър 26 см.
Кексчетата също печем на 180 градуса около 45 – 50 мин.
От блатовете си изрязваме форма сърце. Може да си направим шаблон от хартия.
Аз използвах една силиконова форма с форма на сърце и 
направо изрязах по нея с малък нож.

 
 
Оставяме блатовете да се охладят и приготвяме крема. 
Размачкваме бананите и ги разбиваме с пудрата захар и ванилията. 
Добавяме заквасената сметана и маскарпонето.
Накрая добавяме и набъбналия  в 100 гр. студена вода желатин , 
който затоплих в микровълновата да се втечни.
Защото не обичаме сухи блатове „сиропирах“ с прясно мляко всеки блат  
 / около 4 – 5 с. л. на блат /.
Мажем с крема. 
 
 
 
Така получената торта охлаждаме 2 – 3 часа в хладилник.
Смиламе изрезките от блатовете до получаване на трохи.
Тези трохи използваме за украса на тортата.

 
 

 
 

 

Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

 

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/02/blog-post_13.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...