Питки с кайма / фатайер /
Може да ме последвате в Инстаграм :
https://www.instagram.com/violetazheliazkova/
или да последвате страничката ми във Фейсбук :
https://www.facebook.com/domashnireceptisvili
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/02/blog-post_15.html
600 гр. кайма
4 с.л. зехтин / ако каймата е много мазна , не добавяйте /
1 с.л. сол
1 бр. червена чушка
1 бр. зелена чушка
2 – 3 стръка
пресен лук / или една глава стар /
1 среден домат
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. куркума
1 ч.л. кимион
1/ 2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. седем подправки / арабска комбинация от подправки , може и без нея /
щипка чили
В леко топлото мляко натрошаваме маята.
Прибавяме захарта и около 10 с.л. от брашното.
Оставяме сместа да шупне , т.е. да се активира маята.
Към шупналата смес прибавяме олиото , зехтина и половината от пресятото брашно.
Разбъркваме добре и прибавяме и останалото брашно.
Месим около 10 мин. до меко тесто.
/ Аз го измесих с миксера с приставката за тесто /.
Оставяме тестото в дълбок съд , покрито с найлон или стреч фолио и кърпа да втасва.
Времето за втасване може да е различно в зависимост от температурата на помещението.
/ Аз го поставих във фурната , която включих да достигне 40 градуса и след това изключих. /
Тестото е втасало , когато е удвоило обема си.
Докато чакаме тестото да втасва си приготвяме плънката.
Нарязваме лука на дребно.
Домата и чушките смиламе с чопър или ги настъргваме на ситно на ренде.
Прибавяме ги към каймата и заедно с подправките размесваме добре.
Така плънката ни е готова.
Тестото разделяме на около 45 бр. топчета, около 50 гр. едното.
Няма коментари:
Публикуване на коментар