Млечна баница с праз
Продукти :
1 пакет
готови кори за баница 500 гр.
6 бр. яйца
500 гр.
кисело мляко
500 гр.
прясно мляко
350 гр. праз
200 гр.
сирене
100 гр.
масло
1 ч. л. сода
за хляб
1 ч.л. сол
1 ч.л.
куркума
1 ч.л. къри
1 ч.л. черен
пипер
щипка чили
Приготвяне :
Нарязваме
праза на дребно и го задушаваме на котлон в маслото.
Прибавяме всички подправки
и разбъркваме. След като се охлади прибавяме и натрошеното сирене. Разделяме
сместа на осем части. Отделно разбиваме
яйцата и прибавяме прясното мляко.Слагаме содата в киселото мляко и разбъркваме
да шупне леко.Прибавяме го и него.
Обикновено
корите от 500 гр. са 16 бр. в пакет. Взимаме една кора намазваме я с 2 с. л. от
млечната смес. Върху нея слагаме втора кора и разпределяме част от праза до
половината на кората. Поливаме с 2 с.л. от млечната смес и завиваме внимателно
на руло и след това на охлюв. По същия начин и с останалите кори. Така получените „ охлювчета“ редим в
тава , намазана с масло.
/ Препоръчвам тава с диаметър около 30 см. ,
защото аз ползвах тава с 26 см диаметър и ми дойде малко малка /.
Печем на
200 градуса около 20 мин и след това на 180 около 40 мин.
Преди да
сервираме изчакваме леко да е охлади.
Няма коментари:
Публикуване на коментар