Translate

неделя, 17 февруари 2019 г.

Млечна баница с праз



Млечна баница с праз
Продукти :
1 пакет готови кори за баница 500 гр.
6 бр. яйца
500 гр. кисело мляко
500 гр. прясно мляко
350 гр. праз
200 гр. сирене
100 гр. масло
1 ч. л. сода за хляб
1 ч.л. сол
1 ч.л. куркума
1 ч.л. къри
1 ч.л. черен пипер
щипка чили
Приготвяне :
Нарязваме праза на дребно и го задушаваме на котлон в маслото. 
Прибавяме всички подправки и разбъркваме. След като се охлади прибавяме и натрошеното сирене. Разделяме сместа  на осем части. Отделно разбиваме яйцата и прибавяме прясното мляко.Слагаме содата в киселото мляко и разбъркваме да шупне леко.Прибавяме го и него.
Обикновено корите от 500 гр. са 16 бр. в пакет. Взимаме една кора намазваме я с 2 с. л. от млечната смес. Върху нея слагаме втора кора и разпределяме част от праза до половината на кората. Поливаме с 2 с.л. от млечната смес и завиваме внимателно на руло и след това на охлюв. По същия начин и с останалите  кори. Така получените „ охлювчета“ редим в тава , намазана с масло.
 / Препоръчвам тава с диаметър около 30 см. , защото аз ползвах тава с 26 см диаметър и ми дойде малко малка /.
Печем на 200 градуса около 20 мин и след това на 180 около 40 мин.
Преди да сервираме изчакваме леко да е охлади.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...