Шкембе чорба
в мултикукър херметик
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/02/blog-post_21.htmlОт известно време я приготвям само в мултикукъра.
Става изключително бързо и е много вкусна.
Това е моят начин по който я приготвям ,
може да не е съвсем класически , но вкъщи всички я харесват.
Продукти:
800 гр. шкембе
2 с.л. сол
90 гр. краве масло
3 - 4 с.л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
1 л. прясно мляко
1,5 л. вода / може и повече , ако не искате да е много гъста /
за овкусяване при сервиране :
1/2 глава чесън
около ½ ч.ч. оцет
Приготвяне:
Първо изчистеното шкембе накисваме в студена вода за около 2 часа.
След това изливаме тази вода и отново го измиваме.
Наливаме в купата на кукъра около 1,5 л. - 2 л. вода , прибавяме и солта.
Готвим на програма месо 35 мин.
Изваждаме шкембето и го режем на парчета.
Връщаме го обратно в
купата на кукъра при бульона от варенето.
В друг съд на котлон запържваме в маслото червения пипер.
Прибавяме прясното
мляко и черния пипер и разбъркваме добре.
Получената
смес добавяме към свареното вече шкембе
и
варим на програма супа още 30 мин.
За допълнително овкусяване при сервиране :
към
изчистения чесън / смлях го в чопъра за по – бързо / прибавяме оцета и
разбъркваме добре.
Може да
приготвите шкембе чорбата и в обикновена тенджера.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/02/blog-post_21.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар