Кюфтета от броколи и кайма
с гарнитура хумус
Продукти за кюфтета :
400 гр.
кайма
450 гр.
броколи / замразени /
2 бр. яйца
8 с. л.
галета
6 с. л.
зехтин / или олио /
1 глава лук
1 червена
чушка
3 скилидки
чесън
2 с. л.
заквасена сметана / или кисело мляко /
1 ч. л. сол
1 ч. л.
куркума
1 к. л. сода
за хляб
1 к. л.
черен пипер
1 к. л. къри
щипка чили
Продукти за хумуса :
400 гр.
сварен нахут / ползвах от консерва /
сок от ½
лимон
50 мл.
зехтин
50 мл. вода
/ течността от консервата /
2 с. л.
сусамов тахан
1 ч. сол
Приготвяне на кюфтетата :
Прибавяме каймата , яйцата , заквасената сметана с угасената сода в нея ,
галетата , зехтина и подправките.
Размесваме добре до хомогенна смес.
Ако сместа
ви се стори доста рядка може да добавите още малко галета.
Оформяме си
кюфтенца с желания размер.
Нареждаме ги
в тава върху хартия за печене.
Печем в
загрята фурна на 230 градуса около 20 мин и след това още 10 – 15 мин. на 180.
Приготвяне на хумуса :
Всички продукти
за хумуса слагаме в дълбок съд и пасираме с пасатор до гладка смес.
Водата
добавяме само ако е необходимо т. е. ако се получи прекалено гъста смес.
Може
вместо вода да добавите още малко зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар