Translate

сряда, 20 март 2019 г.

Кюфтета от броколи и кайма с гарнитура хумус


Кюфтета от броколи и кайма

с гарнитура хумус

Продукти за кюфтета :
400 гр. кайма
450 гр. броколи / замразени /
2 бр. яйца
8 с. л. галета
6 с. л. зехтин / или олио /
1 глава лук
1 червена чушка
3 скилидки чесън
2 с. л. заквасена сметана / или кисело мляко /
1 ч. л. сол
1 ч. л. куркума
1 к. л. сода за хляб
1 к. л. черен пипер
1 к. л. къри
щипка чили
Продукти за хумуса :
400 гр. сварен нахут / ползвах от консерва /
сок от ½ лимон
50 мл. зехтин
50 мл. вода / течността от консервата /
2 с. л. сусамов тахан
1 ч. сол
Приготвяне на кюфтетата :


Смиламе броколите , лука , чушката и чесъна с кухненски робот или чопър.
Прибавяме каймата , яйцата , заквасената сметана с угасената сода в нея ,
галетата , зехтина  и подправките.
Размесваме добре до хомогенна смес.
Ако сместа ви се стори доста рядка може да добавите още малко галета.
Оформяме си кюфтенца с желания размер.
Нареждаме ги в тава върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 230 градуса около 20 мин и след това още 10 – 15 мин. на 180.



Приготвяне на хумуса :

Всички продукти за хумуса слагаме в дълбок съд и пасираме с пасатор до гладка смес.
Водата добавяме само ако е необходимо т. е. ако се получи прекалено гъста смес.
Може вместо вода да добавите още малко зехтин.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...