Мъфини Червено Кадифе "Виктория"
3 бр. яйца
250 гр.
брашно
200 гр.
захар
150 мл.
прясно мляко
100 гр.
масло
15 гр. какао
8 гр.
бакпулвер / ½ пакетче /
1 бр.
ванилия
1 с. л. оцет
1 к. л. сода
за хляб
червена боя
за хранителни цели / ползвах суха 0,4
гр. /
за топчетата :
12 бр.
бисквити / 83 гр. /
50 мл. прясно
мляко
30 гр.
кокосови стърготини
30 гр. масло
за украса белтъчен крем / Италиански меренг / :
58 гр.
белтък / 2 бр. белтъци /
155 гр.
захар
30 мл. вода
1/3 к. л.
лимонена киселина
щипка сол
Приготвяне :
Първо си
приготвяме топчетата.
Смиламе
бисквитите.
Прибавяме
към тях кокосовите стърготини ,
маслото и прясното мляко.
Получава се
меко тесто.
Разделяме го
на 12 части и оформяме топчетата.
Готовите
топчета слагаме във фризера ,
докато приготвяме сместа за мъфините.
Разтваряме
боята в топлото мляко.
Разбиваме
яйцата със захарта и ванилията до удвояване на обема им.
Прибавяме
разтопеното масло / да не е горещо / и прясното мляко.
Угасяваме содата
в оцета и прибавяме и тях.
Пресяваме
брашното с бакпулвера и какаото.
Накрая
прибавяме и получената суха смес ,
като бъркаме на ръка до хомогенност.
Разпределяме
сместа във форма за мъфини – 12 бр.
В средата на
всеки мъфин поставяме по едно бисквитено топче.
Печем в
загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.
Проверяваме
с дървено шишче дали са изпечени – тест суха клечка.
Приготвяне на меренга :
В подходящ
съд слагаме захарта и водата.
Варим на
котлон на средна степен.
/ Съдът в който ще варим захарният сироп , бъркалките на миксера и
купата в която ще разбиваме белтъците трябва да напълно чисти ,
сухи и не мазни. Ако имате някакви съмнения в това трябва
да ги почистите с тампон напоен с оцет или спирт. /
След като
заври / трябва да започнат да се образуват "лениви"
мехурчета по цялата повърхност /
засичаме около 7 мин.
Непосредствено
преди да махнем захарния сироп от котлона
добавяме лимонената киселина и
разбъркваме добре.
На 3 -
тата минута започваме да разбиваме
белтъците със
солта с миксер на най –
високата му степен.
Разбиваме до гъста
бяла пяна.
Прибавяме на много тънка струйка горещия захарен сироп ,
като не спираме разбиването на
най - високата скорост на миксера.
Добавяме ванилията и разбиваме така още около 10 – 12 мин.
Получава се гъст крем , много подходящ за украса.
Оцветяваме част от крема с бои за хранителни цели в цветове по желание.
Декорираме с пош и подходящи накрайници.
Аз използвах
накрайник за правене на розички и листа.
Ако нямате
нито пош , нито накрайници отдайте се на фантазията си и
украсете с подръчни
средства!
Моля , не
копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски
и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не
представяйте рецептата като ваша ,
само след
като сте направили нищожни промени към нея !
Моля ,
използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите
следния линк към нея:
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/04/blog-post_6.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му
права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар