Translate

събота, 6 април 2019 г.

Мъфини Червено Кадифе "Виктория"


Мъфини Червено Кадифе "Виктория"

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/04/blog-post_6.html

 

Продукти :
за блата :
3 бр. яйца
250 гр. брашно
200 гр. захар
150 мл. прясно мляко
100 гр. масло
15 гр. какао
8 гр. бакпулвер / ½ пакетче /
1 бр. ванилия
1 с. л. оцет
1 к. л. сода за хляб
червена боя за хранителни цели / ползвах суха  0,4 гр. /
 
за топчетата :
12 бр. бисквити / 83 гр. /
50 мл. прясно мляко
30 гр. кокосови стърготини
30 гр. масло
 
за украса белтъчен крем  / Италиански меренг / :
58 гр. белтък / 2 бр. белтъци /
155 гр. захар
30 мл. вода
1/3 к. л. лимонена киселина
щипка сол

Приготвяне :
 
Първо си приготвяме топчетата.
 Смиламе бисквитите.
 
 
 
Прибавяме към тях кокосовите стърготини , 
маслото и прясното мляко.
Получава се меко тесто.
Разделяме го на 12 части и оформяме топчетата.
 
 
Готовите топчета слагаме във фризера , 
докато приготвяме сместа за мъфините.
Разтваряме боята в топлото мляко.
Разбиваме яйцата със захарта и ванилията до удвояване на обема им.
Прибавяме разтопеното масло / да не е горещо / и прясното мляко.
Угасяваме содата в оцета и прибавяме и тях.
Пресяваме брашното с бакпулвера и какаото.
 
 
 
Накрая прибавяме и получената суха смес , 
като бъркаме на ръка до хомогенност.
Разпределяме сместа във форма за мъфини – 12 бр.
В средата на всеки мъфин поставяме по едно бисквитено топче.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.
Проверяваме с дървено шишче дали са изпечени – тест суха клечка.
 





Приготвяне на меренга :
 
В подходящ съд слагаме захарта и водата.
Варим на котлон на средна степен. 
/ Съдът в който ще варим захарният сироп , бъркалките на миксера и
купата в която ще разбиваме белтъците трябва да напълно чисти ,
сухи и не мазни. Ако имате някакви съмнения в това трябва 
да ги почистите с тампон напоен с оцет или спирт. /
След като заври / трябва да започнат да се образуват "лениви"
мехурчета по цялата повърхност / засичаме около 7 мин. 
Непосредствено преди да махнем захарния сироп от котлона 
добавяме лимонената киселина и разбъркваме добре.
На 3 - тата  минута започваме да разбиваме белтъците със   
солта с миксер на най – високата му степен.   
Разбиваме до гъста бяла пяна.
Прибавяме на много тънка струйка горещия захарен сироп , 
като не спираме разбиването на най - високата скорост на миксера.
Добавяме ванилията и разбиваме така още около 10 – 12 мин.
Получава се гъст крем , много подходящ за украса.
Оцветяваме част от крема с бои за хранителни цели в цветове по желание.
Декорираме с пош и подходящи накрайници.
Аз използвах накрайник за правене на розички и листа.
Ако нямате нито пош , нито накрайници отдайте се на фантазията си и 
украсете с подръчни средства!




 



  

Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея: 

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/04/blog-post_6.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...