Навити банички със спанак на тиган
Продукти :
за тестото :
500 гр.
брашно
350 мл.
гореща вода
1 ч.л. сол
за плънката :
250 гр.
спанак
40 гр.
брашно
75 мл. олио
1 червена
чушка
2 стръка
пресен лук
1 стрък
пресен чесън
1 ч.л.
универсална подправка / или сол/
1 к.л.
куркума
1 к. л.
черен пипер
1 к.л. къри
щипка чили
за намазване :
4 с.л. зехтин
Приготвяне :
Пресяваме
брашното.
Омесваме
меко тесто като наливаме на тънка струйка горещата вода.
Ако месите
на ръка трябва да бъркате с дървена лъжица или бъркалка в началото , за да не
се изгорите.
Покриваме го
със стреч фолио или найлон и го завиваме с кърпа.
Оставяме го
да почива около 30 мин.
През това
време си приготвяме плънката.
Нарязваме на
дребно спанака , лука и чесъна или ги смиламе с робот / чопър /.
Прибавяме
подправките и разбъркваме.
В дълбок съд
наливаме олиото и слагаме на котлона да се сгорещи.
Към него
прибавяме пресятото брашно и бъркаме непрекъснато.
Запържваме
за няколко минути и прибавяме нарязаните зелении .
Намаляваме
котлона на средна степен , като не спираме да бъркаме.
Задушаваме
за няколко минути.
Махаме плънката
от котлона и я оставяме да се охлади.
Разточваме
тестото на правоъгълник с размери около 55 – 60 на 75 – 80см. и
дебелина около 3 – 4 мм.
дебелина около 3 – 4 мм.
Намазваме кората с 3 - 4 с.л. зехтин
Разпределяме
равномерно плънката върху него.
Внимателно
завиваме на руло.
Нарязваме
рулото на 7 – 8 части.
Стараем се плънката
да остане вътре , като затваряме краищата откъм срязаната част.
Всяка част
оформяме на питка с диаметър около 20 см. , като притискаме с ръце.
Печем на
котлон в тиган с незалепващо покритие на средна степен.
Покриваме
тигана с капак при печенето.
От всяка
страна печем около 4 – 5 мин.
Не отваряме
капака при печенето!
Станаха
много интересни банички и на вид и на вкус !
Пробвайте
тази рецепта може и да ви хареса!
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите
следния линк към нея :
Благодаря на
всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар