Translate

петък, 10 май 2019 г.

Навити банички със спанак на тиган


Навити банички със спанак на тиган

Продукти :
за тестото :
500 гр. брашно
350 мл. гореща вода
1 ч.л. сол
за плънката :
250 гр. спанак
40 гр. брашно
75 мл. олио
1 червена чушка
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
1 ч.л. универсална подправка / или сол/
1 к.л. куркума
1 к. л. черен пипер
1 к.л. къри
щипка чили
за намазване :
4 с.л. зехтин
Приготвяне :
Пресяваме брашното.
Омесваме меко тесто като наливаме на тънка струйка горещата вода.
Ако месите на ръка трябва да бъркате с дървена лъжица или бъркалка в началото , за да не се изгорите.
Покриваме го със стреч фолио или найлон и го завиваме с кърпа.
Оставяме го да почива около 30 мин.
През това време си приготвяме плънката.
Нарязваме на дребно спанака , лука и чесъна или ги смиламе с робот / чопър /.
Прибавяме подправките и разбъркваме.
В дълбок съд наливаме олиото и слагаме на котлона да се сгорещи.
Към него прибавяме пресятото брашно и бъркаме непрекъснато.
Запържваме за няколко минути и прибавяме нарязаните зелении .
Намаляваме котлона на средна степен , като не спираме да бъркаме.
Задушаваме за няколко минути.
Махаме плънката от котлона и я оставяме да се охлади.
Разточваме тестото на правоъгълник с размери около 55 – 60 на 75 – 80см. и
дебелина около 3 – 4 мм. 
Намазваме кората с 3 - 4 с.л. зехтин
Разпределяме равномерно плънката върху него.
Внимателно завиваме на руло.
Нарязваме рулото на 7 – 8 части.
Стараем се плънката да остане вътре , като затваряме краищата откъм срязаната част.
Всяка част оформяме на питка с диаметър около 20 см. , като притискаме с ръце.
Печем на котлон в тиган с незалепващо покритие на средна степен.
Покриваме тигана с капак при печенето.
От всяка страна печем около 4 – 5 мин.
Не отваряме капака при печенето!


Станаха много интересни банички и на вид и на вкус !
Пробвайте тази рецепта може и да ви хареса!
 




Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :
Благодаря на всички , които ще спазят  
Закона за авторското право и сродните му права !


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...