Питки на тиган
Продукти :
400 гр.
брашно
250 гр.
кисело мляко
1 ч. л. сода
за хляб
1 ч. л. сол
Приготвяне :
Угасяваме
содата в киселото мляко.
Прибавяме
пресятото брашно и солта.
Месим до
меко тесто.
Разделяме го на 5 - 6 топки.
Всяка топка
разточваме на кръг с диаметър 18 – 20 см.
Печем
питките от двете страни в тиган с незалепващо покритие на средна степен.
Към тази
основна рецепта може да добавяте и малко олио или краве масло.
Аз последният път добавих малко майонеза към тестото.
Получиха се доста добре.
Аз последният път добавих малко майонеза към тестото.
Получиха се доста добре.
Може да използвате
сирене , кашкавал или колбас и да ги
затворите като полукръг.
В този
случай може да ги печете по два броя едновременно.
На пръв поглед доста простичка рецепта , но питките стават много вкусни.
На пръв поглед доста простичка рецепта , но питките стават много вкусни.
Вкъщи винаги
изчезват бързо!
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея : https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/05/blog-post_8.html
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея : https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/05/blog-post_8.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар