Translate

сряда, 8 май 2019 г.

Питки на тиган



Питки на тиган

Продукти :
400 гр. брашно
250 гр. кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сол
Приготвяне :
Угасяваме содата в киселото мляко.
Прибавяме пресятото брашно и солта.
Месим до меко тесто.
Разделяме го на 5 - 6 топки.
Всяка топка разточваме на кръг с диаметър 18 – 20 см.


 
Печем питките от двете страни в тиган с незалепващо покритие на средна степен.
Към тази основна рецепта може да добавяте и малко олио или краве масло.
Аз последният път добавих малко майонеза към тестото.
Получиха се доста добре.

Може да използвате сирене , кашкавал или колбас и да ги затворите като полукръг.
В този случай може да ги печете по два броя едновременно.
На пръв поглед  доста простичка рецепта , но питките стават много вкусни.
Вкъщи винаги изчезват бързо!  



Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея : https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/05/blog-post_8.html
Благодаря на всички , които ще спазят  
Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...