Кебапчета на грил тиган
Защо реших
да публикувам тази проста рецепта ли ?
Защото тези кебапчета станаха уникално вкусни!
Не можах
да се стърпя да не напиша рецептата им.
И така :
Продукти :
1 кг. кайма
/ в случая телешка /
3 бр. стръка
пресен лук
1 бр. морков
1 бр. яйце /
може и 2 бр. /
70 мл.
зехтин
50 гр.
галета
3 с.л.
кисело мляко
1 с.л.
универсална подправка / има я в Лидл , замених солта с нея /
1 с.л.
чубрица
1 ч.л.
горчица / в случая имах на зрънца , става всякаква /
1 ч.л.
куркума
1 ч.л. къри
1 ч.л.
червен пипер
1 к.л. черен
пипер
1 к.л. сода
за хляб
щипка чили
Приготвяне :
Нарязваме
лука и моркова на дребно или ги смиламе с чопър.
Угасяваме
содата в киселото мляко.
Омесваме
каймата с лука , моркова , киселото мляко , яйцето ,
галетата ,
зехтина и всички подправки до хомогенност.
Оформяме си
кебапчета с дължина около 20 см.
Едното е
около 75 – 80 гр. в сурово състояние.
Излизат
около 20 бр.
Оформих ги
много лесно с помощта на найлоново пликче.
Слагам от
омесената кайма върху найлона.
Завивам го и
с ръце изтеглям настрани.
Печем на
грил тиган.
Уверявам ви
вкусът им е уникален!
Здравейте, много благодаря, че сте споделили тази чудесна рецепта, много вкусни кебапчета се получиха.
ОтговорИзтриване