Продукти :
4 бр. яйца
120 гр.
захар
250 гр.
брашно
2 бр. банани
100 мл.
прясно мляко
100 гр.
млечен шоколад
50 мл. олио
15 гр.
бакпулвер
1 бр.
ванилия
За глазурата :
100 гр. бял
шоколад
1 с.л. олио
Приготвяне :
Нарязваме
шоколада на кубчета.
Разбиваме
бананите и прясното мляко с пасатор или
чопър.
Пресяваме
брашното с бакпулвера.
Разбиваме
яйцата със захарта и ванилията с помощта на миксер
до
побеляване и удвояване.
Прибавяме
бананите с прясното мляко и олиото.
Прибавяме и
брашното , като разбиваме на най – ниската скорост на миксера или
бъркаме на
ръка внимателно , за да не спадне сместа.
Накрая
добавяме шоколада и леко разбъркваме.
Намазваме
формите в които ще печем с олио и разпределяме сместа в тях.
Използвах
силиконови форми за кекс и за мъфини – 6 бр.
Печем в
загрята фурна на 180 градуса кексчетата около 30 – 35 мин. ,
а кекса
около 40 – 45 мин.
Пекох
ги едновременно , и първо извадих мъфините.
Проверяваме
с дървено шишче дали са изпечени – тест суха клечка.
Може при
необходимост да завиете с фолио отгоре да не прегорят.
Разтопих
шоколада с олиото в микровълновата за около 3 мин.
Прехвърлих
го в сладкарски триъгълен плик / или
здрава найлонова торбичка /.
Отрязах
ъгълчето съвсем в края и украсих кекса.
Мъфините
украсих с белтъчен крем / Италиански меренг /.
/ Имах малко
останал от преди. /
Рецептата за
този крем я има на много места в блога ми.
Например тук
:
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/04/blog-post_6.html
Моля , не
копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски
и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не
представяйте рецептата като ваша ,
само след
като сте направили нищожни промени към нея !
Моля ,
използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите
следния линк към нея:
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/05/blog-post_44.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му
права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар